MONTESSORİ EĞİTMENLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

MONTESSORİ EĞİTMENLİĞİ
SERTİFİKA PROGRAMI

Üniversite Onaylı Sertifika Uzaktan Eğitim
Kredi Kartına Taksit İmkanı !

MONTESSORİ EĞİTMENLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

Bu eğitim, AkademiDuru Eğitim işbirliği ile düzenlenmektedir.

Eğitime Son Başvuru Tarihi : 16 NİSAN 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 17 NİSAN 2018 – 17 MAYIS 2018 (30 gün)

Eğitim Türü : Uzaktan Eğitim ile internet üzerinden video ders

Katılımcı Sayısı : 25 kişi

Sınav Tarihi : Sınav Tarihi Eğitimin Görüleceği Uzaktan Eğitim Sistemi Üzerinden Duyurulacaktır.

Belgelendirme : Sertifika, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı verilecektir.

Montessori eğitimi, Maria Montessori tarafından geliştirilmiş bir eğitim modelidir. Dünyada en iyi eğitim modeli olan ve 100 yılı aşkın süredir uygulanan Montessori eğitimi, son zamanlarda ülkemizde de çok sık duyulmaktadır. Açılan Montessori okulları hızla artmaktadır. Merak duyulup incelemeye başlanıldığında, öğrendikçe öğrenme isteği uyandıran, işte olması gereken zaten bu diye düşündüren ve her çocuğun bu eğitimden faydalanması gerekliliğinde hem fikir olunan bir eğitim yöntemidir. Çocuğun özgürlüğü ve bağımsızlığı, hazırlamış çevresin çocukla uyumu, hayata dair öğretiler, kozmik, matematik, duyusal, dil gibi eğitimlerle çocuğun dünyaya geliş amacındaki yaşamaya hazırlanması sağlanıyor. Ayaklarının üzerinde tek başına durabilen sağlam ve mutlu çocuklar yetiştirmek için Montessori’den destek almanız gerekecektir.

Bu eğitim Kimler için?

Anaokulu Öğretmenleri, Psikologlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Çocuk Gelişimcileri, PDR, Doktorlar, Hemşireler, Sosyologlar, Aile Danışmanları, Öğretmenler ve iyi bir çocuk yetiştirmek adına Montessori'ye ilgi duyan herkes eğitime katılabilir.

Montessori Eğitim Pedagojisi

Montessori Tarihçesi

Montessori uygulandığı Sosyal alanlar

Montessori Pedagojisinin Temel Belirleyici Özellikleri

Görelik İlkesi

Fiziksel Görelik

Psikolojik Görelik

Çocukların çocukluk özellikleri

Düzen

Planlama

Öğrenme İştahı

Güven Duyma - Özgüven

Eşit ve Özgür Hissetme - (Karşılılık Kuralı)

Aitlik Duygusu

Bilinçaltı Özellikleri

Buna bağlı araçların özellikleri ve tasarımı

Çağrışım yapma

Montessori Pedagojisinde Eğitici Tutum ve Davranışlar

Montessori Eğitim Araçlarında Öğrenmeyi Destekleyici Özellikler

Sonuç ve Değerlendirme

Yakın Hedefler

Genel Hedefler

Montessori'de Ödül ve Ceza Sistemi

Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.

Kursiyerin, sertifikaya hak kazanabilmesi için eğitim sonunda yapılacak sınavdan en az 50 puan alması gerekir.

Sertifika sınavı yine internet ortamında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır.

Sınavda başarısız olan kursiyerlere ücretsiz sınav hakkı verilmektedir.

Kursiyer sınavını 30 gün içerisinde vermelidir.

Sınav dönemi bittikten sonra kursiyerin sertifikası hazırlanır ve başvuru esnasında belirttiği adrese bir ay içerisinde kargo ile gönderilir.

Gönderilecek sertifika bir katılım belgesi değil, üniversite onaylı eğitim başarı sertifikasıdır.

Eğitim Satınalma ve Eğitime Başlama Süreci

Kursiyer başvuru ve ödemesini yaptıktan sonra "Başvurunuz Onaylanmıştır" başlıklı bir e-posta gönderilir. Eğitim tarihleri, kullanıcı adı ve şifre ise kursiyerin cep telefonuna SMS mesajı ile eğitimin başladığı gün gönderilir. Kursiyer uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitimini tamamlar ve sertifika sınavına girer. Ardından, sertifikası adresine kargo ile gönderilir. (Sertifikanın yanı sıra not döküm belgesi de gönderilir.)

Kredi Kartına Taksit İmkanı