ÇOCUK DEĞERLENDİRME TESTLERİ UYGULAYICI SERTİFİKA PROGRAMI

ÇOCUK DEĞERLENDİRME TESTLERİ UYGULAYICI
SERTİFİKA PROGRAMI

Üniversite Onaylı Sertifika Uzaktan Eğitim
Kredi Kartına Taksit İmkanı !

ÇOCUK DEĞERLENDİRME TESTLERİ UYGULAYICI SERTİFİKA PROGRAMI

Bu eğitim, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUSEM) ve AkademiDuru Eğitim işbirliği ile düzenlenmektedir.

Eğitime Son Başvuru Tarihi :16 NİSAN 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 17 NİSAN 2018 – 17 MAYIS 2018 (30 gün)

Eğitim Süresi : 30 gün boyunca toplamda 32 ders saatlik eğitime denk gelen Uzaktan Eğitim programı

Eğitim Şekli : Uzaktan Eğitim

Eğitim Ücreti : 550TL (KDV dahildir)

Sertifika : Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (USEM) onaylı

Sınav : 25 soruluk sınavdan 50 puan ve üzerinde almak

Proje Ödevi : En az 3 testi 3 kişiye uygulama yapıp, uygulama föylerini göndermeniz gerekiyor.

Eğitimin Tanımı

Çocuklar ile çalışan/çalışmayı planlayan meslek profesyonellerine yönelik, çocukların gelişimlerini sağlıklı bir şekilde gözlemlemeye olanak sağlayan ve güncel olarak kullanılan ölçme değerlendirme testlerinin uygulama ve raporlama yetkinliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Çocuk ve Ergen Psikiyatristleri ve Asistanları,

Psikologlar,

Psikolojik Danışmanlar (PDR),

Sosyoloji mezunları,

Rehber Öğretmenler,

Sosyal Hizmet Uzmanları,

Çocuk Gelişim Uzmanları,

Özel Eğitim Uzmanları,

ve bu branşlarda eğitimine devam eden Lisans & Lisansüstü üniversite öğrencileri ile bu alanda çalışanlar eğitime katılabilirler.

Kayıt Yaptırırken İlgili Belge (Diploma,Öğrenci Belgesi) İstenecektir.

Programın İçeriği

Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi: 5 yıl 6 ay ile 10 yıl 11 ay arasındaki çocuklara uygulanır. 9 şeklin çizilmesinin değerlendirilmesiyle görsel motor algılamayı ölçmeyi amaçlar.

Goodenough Zeka Testi: 4-14 yaş arasındaki çocuklara uygulanan, Bireylerin zihin gelişimini ölçmeyi amaçlar. Küçük çocukların genel yetenek düzeylerine ilişkin bir bilgi vermektedir. Bir çizim testidir. Zihinsel geriliğin belirlenmesinde önemli bilgi verir.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi: Bu test okula yeni başlayanların birinci sınıf talimatlarını anlamaya hazırlıklı olmalarını sağlayacak olan özelliklerini ve başarılarını ölçmek üzere hazırlanmıştır. Test çocukları anaokulun sonunda veya birinci sınıfın başlangıcında incelemek için kullanılmaktadır.

Porteus Labirentleri Testi: 5 yaş 6 ay ile 14 yaş arasındaki bireylere uygulanan bireysel zekâ testi olarak kullanılmaktadır. Zekânın planlama ve genel yeteneğini belirlemek amacıyla kullanılan test, 12 labirentli kartlardan oluşmaktadır. Sınırlandırılmış bir süre uygulaması yoktur.

Okula Hazırlık Değerlendirme Testi: 6 yaş 4 ay öncesinde ana sınıfında zorlanan dolayısıyla ilkokula başlamasında tereddüt edilen çocukların temel bilgi ve becerilerini sınamaya yarar. Çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını tespit etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Peabody Kelime Anlama Testi: 100 resimden oluşmaktadır. Çocuğun 100 resme bakarak doğru olarak tanımlaması istenir. Aldığı doğru sayısına göre çocuğun dil gelişim yaşı ortaya çıkar.

Louisa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi: On ayrı kısa hikayeden oluşan testte, her öykünün ayrı bir içeriği vardır. Psikanalitik teoriye uygun olarak, her gelişim dönemine uyan olası problemi ortaya koymaktadır. Louisa Duss testi, çocukların kişilik komplekslerinin farkına varmak, yaşadıkları çatışma ve sorunları anlayabilmek amacı ile hazırlanmış projektif bir testtir.

Kredi Kartına Taksit İmkanı