İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk

Uzman Arabuluculuk

Üniversite Onaylı Sertifika Örgün Eğitim

İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk

12 ve Üzeri  Toplu Başvuru Yapıldığı Takdirde Eğitim Programı Düzenlenecek Gruba Özgü Tarih ve Zamanlarda Gerçekleştirilecektir...

İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUK

Uludağ Üniversitesi Olarak İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitim için Bursa, Denizli, Çanakkale, Bolu, Aydın, Isparta, Mersin, Balikesir, Manisa ve Uşak İllerinde Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanlığınca Başvurumuz kabul edilerek yetkilendirilmiş olup, Eğitimler Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi Koordinatörlüğü Tarafından gerçekleştirilecektir.

Bu anlamda ilk planda Bursa’da Ocak ve Şubat ayının ilk haftası olmak üzere 10 grup planlanmıştır. Diğer Yetkilendirildiğimiz illerden 24 kişilik talep oluşması halinde eğitim planı yapılır ve uygulanır.

Eğitim, Arabuluculuk Daire Başkanlığınca yayınlanan İş Hukukunda Uzman Arabuluculuğa İlişkin Usul ve Esaslar Çerçevesinde aşağıdaki Kurallarla gerçekleştirilecektir.

Eğitime Kimler Katılabilir: İş Hukukunda arabuluculuk Faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili teorik ve pratik bilgileri içeren arabuluculuk uzmanlık eğitimini SİCİLE KAYITLI ARABULUCULAR alabilir.

Eğitimin Uygulanması: Eğitim yüzyüze eğitim şeklinde gerçekleştirilecektir.

Eğitim Süresi: 8 Saat Teorik ve 16 Saat Uygulama olmak üzere toplam 24 ders saatinden oluşur. Her bir ders saati 50 dakikadır. Dersler arası dinlenme süresi 10 dakikadan az olamaz. Katılımcının 12/1 devamsızlık durumu kabul edilir düzeydir. (Toplam da 2 saat)

Her bir grup 24 kişiden fazla olmayacaktır. Teorik eğitim 1 gün 8 saat olarak 24 kişi ile gerçekleştirilecek. Uygulama eğitimlerinde 2. ve 3. gün 12 ve 12 olmak üzere iki gruba ayrıştırılacak, yuvarlak masa veya U düzeninde iki salonda iki hocamız tarafından gerçekleştirilecektir.

Teorik eğitim; iş hukukunda arabuluculuğa elverişli olan ve olmayan uyuşmazlıklar, iş hukukunda dava şartı olarak düzenlenen arabuluculuk süreci ve iş hukuku konularını kapsar.

Uygulama eğitimi; her arabulucunun en az 2 defa arabulucu rolüyle uygulama yapması, bu esnada diğer arabulucuların uyuşmazlık senaryosunda taraf veya taraf vekili olarak rol alması ve arabuluculuk becerilerini geliştirmelerini sağlayacak uygulama gözetimi ile arabuluculuk bürolarıyla irtibat kurulması, UYAP Arabulucu Portalının kullanılması, taraflara arabuluculuk toplantısına davet yazısı gönderilmesi, arabuluculuk süreci ile ilgili tutanakların ve özellikle de son tutanağın yazımına ilişkin faaliyetleri içerir.

Teorik eğitim ve uygulama eğitimi sonucunda arabulucuların; işçi ve işverenin yasal hakları doğrultusunda arabuluculuk sürecini yönetme, işçi ve işverenin yasal haklarını bilerek hareket edip etmediğini değerlendirmek suretiyle avukattan veya uzmandan yardım almalarını sağlama ya da süreci sonlandırma konusunda gerekli yeterliliğe sahip olmaları amaçlanır.

Arabulucu, iş hukukunda uzman olduğu yıldan itibaren üç yılda bir altı ders saatinden az olmamak üzere yenileme eğitimine katılmak zorundadır.

Eğitime Katılanlara Eğitim süresi sonunda EĞİTİME KATILIM BELGESİ verilecektir.

KAYIT DÜZENİ: Kayıtlar Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi Tarafından Gerçekleştirilecek.

EĞİTİM ÜCRETİ: % 8 KDV dahil 850 TL olup, Uludağ Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü Halkbank IBAN NO: TR04 0001 2001 3290 0006 0001 07 hesabına havale veya eft şeklinde kabul edilecektir. Eğitim faturası Uludağ Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından düzenlenecektir.