ŞİRKETLERİN BAĞIMSIZ DENETİM SÜRECİNE HAZIRLANMASI

SÜRECİNE HAZIRLANMASI

Üniversite Onaylı Sertifika Örgün Eğitim

ŞİRKETLERİN BAĞIMSIZ DENETİM SÜRECİNE HAZIRLANMASI

Bağımsız Denetim; işletme yönetimi tarafından sunulan iddiaların (mali tablolar) önceden belirlenmiş ölçütlere uygunluğunu değerlemek amacıyla, tarafsızca kanıt toplayan, toplanan kanıtları değerleyen ve sonuçları raporlayan süreçtir.

İşletme yönetimi tarafından bağımsız denetçiye sunulması gereken, finansal durum tablosu, gelir tablosu, nakit akış tablosu, açıklayıcı notlar, özkaynaklar değişim tablosu ve işletme yönetimi faaliyet raporunda dikkat edilmesi gereken noktalar ele alınmaktadır.

Eğitim İçeriği:

Bağımsız Denetim Süreci, Bağımsız Denetçi-Bağımsız Denetim Kuruluşunun denetlenecek şirket hakkında ön bilgi toplaması ile başlar, toplanan bilgiler doğrultusunda Bağımsız Denetim Sözleşmesi imzalanır. Bağımsız Denetim planı, İç Kontrol Sisteminin detaylı tanınması, kanıt toplanması, toplanan kanıtların değerlendirilmesi ve sonuçların raporlanması ile tamamlanır. Bu anlamda verilecek eğitimin kapsamında

• Bağımsız Denetimle ilgili yasal düzenlemeler
  • Bağımsız Denetim Sözleşmesi Öncesi Kurum Bilgilerinin Önemi
  • Bağımsız Denetim Sözleşmesinin Önemi
  • İşletmede İç Kontrol Sistemi ve Bağımsız Denetime Etkisi
  • Bağımsız Denetim Kanıtları için işletme bilgilendirilmesi
  • İşletme Hesap Planının Bağımsız Denetimde Önemi

Program Süresi:
18 saat-Hafta İçi

3 Gün 09.00-12.00

13.00-16.00

Her Grup Minimum 20 / Maksimum 30 Kişi ile açılır

Program Yeri: Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu-Bursa

Program Ücreti: %8 KDV dahil 1.000 TL

Ön Kayıt Alınır. Minimum 20 Kişi başvurması durumunda Eğitim Planlanır. Kesin kayıt için tarafınıza bilgilendirme yapılır. Bu nedenle güncel iletişim bilgilerinin kayıtlanması önemlidir.

Toplu Talep Olması Halinde İstenilen Yerde ve İstenilen Zamanda Eğitim planlanır ve gerçekleştirilir.

Kurumsal Yerinde Uygulamalı Çözümler için teklif verilir