HIZLI OKUMA EĞİTMENLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

HIZLI OKUMA EĞİTMENLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

Eğitime Son Başvuru Tarihi : 31 OCAK 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 1 ŞUBAT 2018 – 1 MART 2018 (30 gün)

Eğitim Türü: Uzaktan Eğitim ile internet üzerinden video ders

Sınav Tarihi: Sınav Tarihi Eğitimin Görüleceği Uzaktan Eğitim Sistemi Üzerinden Duyurulacaktır.

Belgelendirme: Sertifika, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecektir.

Anlayarak Hızlı Okuma konusunda çalışan veya çalışmayı düşünen eğitmenlerin ve yeni bir mesleğe adım atmak isteyen kişilere yönelik hazırlanmış bir programdır.

Mesleğin yeterliliklerini kazanan bireyler;

• Devlet ve Özel Okullarda
  • Eğitim ve Danışmanlık Merkezlerinde
  • Koçluk Merkezlerinde
  • Etüt Merkezlerinde
  • Halk Eğitim Merkezlerinde gerekli yeterlilikleri sağlayarak çalışabilirler.

Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.

• Özel ders veren öğretmenler,
  • Yeni mezun öğretmenler,
  • Eğitim sektöründe çalışmak isteyenler,
  • Hızlı okuma eğitmenliği yapmak isteyenler,
  • Okuma hızını arttırmak isteyen herkes katılabilir,

• Kursiyerin, sertifikaya hak kazanabilmesi için eğitim sonunda yapılacak sınavdan en az 50 puan alması gerekir.
  • Sertifika sınavı yine internet ortamında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır.
  • Sınavda başarısız olan kursiyerlere ücretsiz sınav hakkı verilmektedir.
  • Kursiyer sınavını 30 gün içerisinde vermelidir.
  • Sınav dönemi bittikten sonra kursiyerin sertifikası hazırlanır ve başvuru esnasında belirttiği adrese bir ay içerisinde kargo ile gönderilir.
  • Gönderilecek sertifika bir katılım belgesi değil, üniversite onaylı eğitim başarı sertifikasıdır.

Eğitim Satınalma ve Eğitime Başlama Süreci

Kursiyer başvuru ve ödemesini yaptıktan sonra "Başvurunuz Onaylanmıştır" başlıklı bir e-posta gönderilir. Eğitim tarihleri, kullanıcı adı ve şifre ise kursiyerin cep telefonuna SMS mesajı ile eğitimin başladığı gün gönderilir. Kursiyer uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitimini tamamlar ve sertifika sınavına girer. Ardından, sertifikası adresine kargo ile gönderilir. (Sertifikanın yanısıra içerik belgesi ve not döküm belgesiyle birlikte toplamda üç belge gönderilir.)

PROGRAMDAN BAZI BAŞLIKLAR

• Hızlı Okuma Nedir?