PROFESYONEL ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI

PROFESYONEL ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI

Eğitime Son Başvuru Tarihi : 31 OCAK 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 1 ŞUBAT 2018 – 1 MART 2018 (30 gün)

Eğitim Türü: Uzaktan Eğitim ile internet üzerinden video ders

Sınav Tarihi: Sınav Tarihi Eğitimin Görüleceği Uzaktan Eğitim Sistemi Üzerinden Duyurulacaktır.

Belgelendirme: Sertifika, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecektir.

KOÇLUK STANDARTLARI BELİRLENMİŞ BİR MESLEKTİR

29/6/2013 – 28692 tarihli resmi gazetede duyurulmuştur;
KOÇ ulusal meslek standardı (standart kodu : 13UMS0318-6), sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak değerlendirilmiş, MYK İş ve Yönetim Sektör Komitesi tarafından incelendikten sonra MYK Yönetim Kurulunca onaylanmıştır.

Profesyonel Öğrenci Koçluğu Sertifika Programının amacı, öğrencilerle çalışan öğretmenlerin, pdr uzmanlarının veya eğitmenlerin çalışmalarında koçluk  tekniklerini uygulayabilmelerini sağlamaktır.  Koç öğrendiği yöntemlerle, öğrencinin özgüvenin artmasını, problemleri çözme yeteneğinin gelişmesini, nasıl öğreneceğini farkına vararak bunu derslerine aktarmasını sağlayabilecektir.

Ülkemizde de MYK tarafından standartları belirlenmiş bir meslek olarak kabul edilmiş olan koçluk, ülkemizde  her geçen gün biraz daha talep görmektedir. Bu mesleği yapabilmek için koçluk meslek standartlarının yer aldığı bir eğitime tabii olmakla birlikte ulusal/uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifikaya sahip olmak gerekmektedir.

Koçluk eğitimlerimiz MYK standartlarıyla birlikte, İngiltere merkezli olan AC (Association for Coaching) tarafından ACCT olarak (Accredited Certificate in Coach Training ) akredite edilmiştir. Eğitimlerimiz ACCT eğitmenler, psikologlar, aile danışmanları tarafından verilmektedir.

Meslek Tanımı (MYK Meslek Tanımı)

Koç, ilgili yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişidir.

Koç, müşterilerin kişisel ve profesyonel potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik farkındalık, gelişim ve çözüm seçeneklerini artırıcı ve bu yönde destekleyici çalışmaları yürütür.

Mesleğin yeterliliklerini kazanan bireyler;

• Devlet ve Özel Okullarda
  • Koçluk ve Eğitim Merkezlerinde
  • Danışmanlık Merkezlerinde
  • Etüd Merkezlerinde
  • Halk Eğitim Merkezlerinde gerekli yeterlilikleri sağlayarak çalışabilirler.

Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait  videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.

Uzaktan eğitim yöntemiyle verilen bu eğitim 60 saatlik örgün eğitime denk gelmektedir.  Uzaktan eğitimin desteklenmesi ve koç adayının becerilerini arttırmaya yönelik,  her ay Ankara merkez ofisimizde ve diğer çözüm ortaklarımızda düzenli olarak  UG – Uygulama Günleri yapılmaktadır. Uygulama günleri tarihlerine Etkinlik Takvimi'nden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca 7 tam gün süren AC Association for Coaching onaylı ACCT örgün eğitimimize katılmak isterseniz eğitim tarihlerimiz ve katılım koşullarıyla ilgili bilgi alabilirsiniz.

• Öğrenci danışmanlığı/koçluğu hizmeti vermek isteyenler,
  • Öğrencilerle iletişimini güçlendirmek isteyenler,
  • Eğitimciler, özel eğitmenler,
  • Kişisel gelişim konusunda farklılaşmak isteyen ve programa ilgi duyan herkes katılabilir.

Not : Örgün eğitime katılmak isteyenlerle ücretsiz öngörüşme yapılmaktadır.

Kursiyerin, sertifikaya hak kazanabilmesi için eğitim sonunda yapılacak sınavdan  en az 50 puan alması gerekir. Sertifika sınavı yine internet ortamında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır. Sınavda başarısız olan kursiyerlere ücretsiz sınav hakkı verilmektedir.  Kursiyer sınavını 30 gün içerisinde vermelidir. Sınav dönemi bittikten sonra kursiyerin sertifikası hazırlanır ve başvuru esnasında belirttiği adrese bir ay içerisinde kargo ile gönderilir.

Gönderilecek sertifika bir katılım belgesi değil, üniversite onaylı eğitim başarı sertifikasıdır.

Eğitim Satınalma ve Eğitime Başlama Süreci

Kursiyer başvuru ve ödemesini yaptıktan sonra "Başvurunuz Onaylanmıştır" başlıklı bir e-posta gönderilir.  Eğitim tarihleri, kullanıcı adı ve şifre ise kursiyerin cep telefonuna SMS mesajı ile eğitimin başladığı gün gönderilir Kursiyer uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitimini tamamlar ve sertifika sınavına girer.  Ardından, sertifikası adresine kargo ile gönderilir. (Sertifikanın yanısıra içerik belgesi ve not döküm belgesiyle birlikte toplamda üç belge gönderilir.)

TEMEL PSİKOLOJİ EĞİTİMİ

• Psikoloji nedir?
  • Psikoloji kuramları

TEMEL KOÇLUK BİLGİLERİ

• Koçluk Hakkında Doğru ve Yanlış Bilinenler
  • Koçluk Nedir?
  • Koçluk Ne Değildir?
  • Koçluğun Tarihçesi
  • Koçluğun Diğer Disiplinlerden Farkları Nelerdir?
  • Koçluğun Faydaları
  • Koçun Sorumlulukları
  • Koçlun Yetkinlikleri
  • Koçluk Türleri