KAVRAMSAL SİNGAPUR MATEMATİĞİ EĞİTMENLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

Kavramsal Singapur Matematiği Eğitmenliği Sertifika Programı

Eğitime Son Başvuru Tarihi : 31 OCAK 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 1 ŞUBAT 2018 – 1 MART 2018 (30 gün)

Eğitim Türü: Uzaktan Eğitim ile internet üzerinden video ders

Sınav Tarihi: Sınav Tarihi Eğitimin Görüleceği Uzaktan Eğitim Sistemi Üzerinden Duyurulacaktır.

Belgelendirme: Sertifika, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecektir.

Singapur matematik eğitimi, işlem yapmayı kolaylaştırır. Singapur matematiği ve eğitim sistemi sayesinde zor matematik problemlerini çözmek daha kolaylaştı. Singapur mental matematik eğitimi, dünyaca ünlü singapur müfredatı ile zihinsel hesaplama stratejilerine adapte olmayı sağlar.

Matematik araştırmacıları bu teknikleri pratik yapmanın öğrencilere; matematik problemlerini, hızlı ve doğru bir şekilde çözebilmek için temel deneyimler kazandırdığı konusunda hem fikirler. Her zihinsel strateji, bir örnek ve rehber sayesinde yazmaya ya da hesap makinesine ihtiyaç duymadan problemleri çözmeyi öğrencilere gösterir ve öğretir. Öğrenciler derste tekrar yaparak zevkli bir şekilde ödev yapmadan matematik öğrenmiş olurlar.

Mesleğin yeterliliklerini kazanan bireyler;

• Devlet ve Özel Okullarda
  • Eğitim ve Danışmanlık Merkezlerinde
  • Koçluk Merkezlerinde
  • Etüt Merkezlerinde
  • Halk Eğitim Merkezlerinde gerekli yeterlilikleri sağlayarak çalışabilirler.

Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait  videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.

• Özel ders veren öğretmenler,
  • Yeni mezun öğretmenler,
  • Eğitim sektöründe çalışmak isteyenler,
  • Kavramsal Singapur Matematiği Eğitmenliği yapmak isteyenler,
  • Singapur Matematiği öğrenmek isteyen herkes katılabilir,

Kursiyerin, sertifikaya hak kazanabilmesi için eğitim sonunda yapılacak sınavdan  en az 50 puan alması gerekir Sertifika sınavı yine internet ortamında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır. Sınavda başarısız olan kursiyerlere ücretsiz sınav hakkı verilmektedir.  Kursiyer sınavını 30 gün içerisinde vermelidir. Sınav dönemi bittikten sonra kursiyerin sertifikası hazırlanır ve başvuru esnasında belirttiği adrese bir ay içerisinde kargo ile gönderilir.

Gönderilecek sertifika bir katılım belgesi değil, üniversite onaylı eğitim başarı sertifikasıdır.

Eğitim Satınalma ve Eğitime Başlama Süreci

Kursiyer başvuru ve ödemesini yaptıktan sonra "Başvurunuz Onaylanmıştır" başlıklı bir e-posta gönderilir.  Eğitim tarihleri, kullanıcı adı ve şifre ise kursiyerin cep telefonuna SMS mesajı ile eğitimin başladığı gün gönderilir Kursiyer uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitimini tamamlar ve sertifika sınavına girer.  Ardından, sertifikası adresine kargo ile gönderilir. (Sertifikanın yanı sıra içerik belgesi ve not döküm belgesiyle birlikte toplamda üç belge gönderilir.)

Eğitim Sırasında Verilenler

• Singapur Matematiği Dört işlem kitabı (pdf)
  • Singapur Matematiği ile Problem Çözme kitabı (pdf)
  • Geçmeli Birim Küpler,
  • Paralar (TL ve Kuruş),
  • Basamak tablosu,
  • İzometrik Kağıt,
  • Onluk Tablo,
  • Sayma pulları (1-10-100),

• Kavramsal Matematik,
  • Singapur Matematiği,
  • Temel işlemler ve tanımlar,
  • Materyaller ile Dört işlem,
  • Toplama-Çıkarma basamaklarına ayırma,
  • Çarpma-Bölme pratik yolları,
  • Modelleme yöntemi,
  • Problem çözmede Parça-Bütün ilişkisi,
  • Problem çözmede Karşılaştırma yöntemi.