WISC-R ZEKA TESTİ UYGULAYICI SERTİFİKA PROGRAMI

WISC-R ZEKA TESTİ UYGULAYICI
SERTİFİKA PROGRAMI

Üniversite Onaylı Sertifika Uzaktan Eğitim
Kredi Kartına Taksit İmkanı !

WISC-R ZEKA TESTİ UYGULAYICI SERTİFİKA PROGRAMI

Eğitime Son Başvuru Tarihi :30 NİSAN 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 1 MAYIS 2018 – 1 HAZİRAN 2018 (30 gün)

Eğitim Türü: Uzaktan Eğitim ile internet üzerinden video ders

Sınav Tarihi: Sınav Tarihi Eğitimin Görüleceği Uzaktan Eğitim Sistemi Üzerinden Duyurulacaktır.

Belgelendirme: Sertifika, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecektir.

Eğitimin Tanımı

Türkiye’de standardizasyonu, geçerlilik ve güvenilirliği yapılmış en önemli zeka testlerinden birisi olan Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-R) zeka testi 6-16 yaş grubu bireylere uygulanır ve bu yaş grubundaki bireylerin zeka bölümünü yani IQ puanını ortaya çıkarır.

Test; 6 sözel, 6 performans olmak üzere 12 alt testten oluşmaktadır. Test sonucunda bireyin sözel, performans ve genel olmak üzere üç zeka bölümü yani üç IQ puanı elde edilir.

Sertifika Programının Amacı

Sertifika programı ile farklı alanlarda görev yapan uygulayıcılara WISC-R zeka testi eğitimi konusunda teorik ve pratik boyutlarıyla bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak amaçlanmaktadır. Bu eğitim; katılımcılara WISC-R zeka testini uygulama, sonuçlarını değerlendirme ve raporlama konusunda yeterlilik ve yetkinlik kazandırmayı amaçlamaktadır.

Eğitimin Süresi ve Şekli

Uzaktan eğitim yöntemi ile Türkiye'nin her yerinden katılım sağlayabilirsiniz. Eğitim süresi 30 gündür.

Bu eğitim Kimler için ?

*Çocuk ve Ergen Psikiyatristleri ve Asistanları

*Psikologlar

*Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR)

*Rehber Öğretmenler

*Sosyal Hizmet Uzmanları

*Çocuk Gelişim Uzmanları

*Özel Eğitim Uzmanları

*Aile Danışmanları

Tıp ve Hemşirelik Mezunları

ve bu branşlarda eğitimine devam eden Lisans & Lisansüstü üniversite öğrencileri ile bu alanda çalışanlar eğitime katılabilirler.

Eğitimin İçeriği

1. Yönerge kitabı, test materyalleri ve cevap formu tanıtımı.
  2. Yönergeler ve her bir alt testin nasıl uygulandığı ve nasıl puanlandığı.
  3. Gerçek uygulamalardan elde edilen cevaplarla kayıtlama ve puanlama alıştırmaları.
  4. Test sonucunda elde edilen puanların zeka bölümü olarak değerlendirilmesi anlatılır.
  5. Raporlama ve rapor örnekleri sunulur.
  6. Katılımcılar her bir alt testi 3 kişiye uygulayacak. (Proje ödevi)

Not: Ücrete WISC-R batarya çantası dahil değildir. Ayrı ücret ödeyerek Materyal Satışı bölümünden satın alabilirsiniz.

Sertifika Süreci

1. İnternetten kayıt ve ödeme sonrasında Uzaktan Eğitim sistemine giriş bilgileriniz verilir.
  2. Sisteme kayıt olduğunuz eğitim programıyla ilgili 30 gün içerisinde eğitim ve uygulama videolarını izlemelisiniz.
  3. Her eğitim videosu sonrasında kaynakları inceleyebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
  4. Tüm eğitim videoları bittikten sonra internet ortamında 15 soruluk sınava girebilirsiniz. Sınavdan en az 50 puan almalısınız.
  5. En az 3 bireye uygulama yapıp, projeleri teslim etmelisiniz.
  6. Bu uygulamadan sonra ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi (ULUSEM) onaylı sertifikanız 1 ay içerisinde adresinize gönderilir.
  7. Eğer internetten sınavı veremezseniz sınava bir daha giriş hakkı verilir.
  8. Bu tekrar sınavlar için hiçbir ek ücret ödemezsiniz. Sadece süreciniz uzamış olur.
Kredi Kartına Taksit İmkanı