YARATICI DRAMA EĞİTMENLİĞİ

YARATICI
DRAMA EĞİTMENLİĞİ

Üniversite Onaylı Sertifika Uzaktan Eğitim
Kredi Kartına Taksit İmkanı !

YARATICI DRAMA EĞİTMENLİĞİ

YARATICI DRAMA EĞİTMENLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

Eğitime Son Başvuru Tarihi :30 NİSAN 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 1 MAYIS 2018 – 1 TEMMUZ 2018 (30 gün)

Eğitim Türü: Uzaktan Eğitim ile internet üzerinden video ders sonrasında poje ödevi ve uygulama çalışması.

Sınav Tarihi: Sınav Tarihi Eğitimin Görüleceği Uzaktan Eğitim Sistemi Üzerinden Duyurulacaktır.

Belgelendirme: Sertifika, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecektir.

Yaratıcı dramanın amacı, kişinin kendi bedenine, duygularına, düşüncelerine ve çevresinde olup bitenlere karşı bilinçli olmasını sağlamaktır. Yaratıcı drama; katılımcıların kendi yaşantılarından yola çıkarak yaptıkları canlandırmaları ve etkinlikleri içeren bir lider eşliğinde gerçekleştirilen planlı ancak içinde doğaçlamalar barındıran etkinlikler bütünü olarak tanımlanabilir.

Eğitimin Kazanımları

·         Yaratıcılık ve estetik gelişimi sağlama,

·         Eleştirel düşünme ve birlikte çalışma yeteneği kazandırma,

·         Sosyal gelişim ve işbirliği içinde çalışma yeteneği kazandırma,

·         Manevi değerleri geliştirme ve çocukların ahlaki değerleri keşfetmelerine olanak sağlama

·         Kendine güven duyma, teşvik ve karar verme becerilerini kazandırma,

·         Bireylerin hayal gücünü, hislerini ve düşüncelerini geliştirme.

Mesleğin yeterliliklerini kazanan bireyler;

·         Animasyon departmanlarında,

·         Çocuk Kulüplerinde

·         Organizasyon Şirketlerinde

·         Tiyatrolarda

·         Eğitim ve Danışmanlık merkezlerinde

·         Dernek ve Kurs merkezlerinde

·         Özel okul öncesi kurumlarında çalışabilirler.

Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 160 saate denk olup 2 ay (60 gün) süre içinde tamamlanmaktadır. Eğitime ait videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.

·         Özel ders veren öğretmenler,

·         Yeni mezun öğretmenler,

·         Eğitim sektöründe çalışmak isteyenler,

·         Drama öğrenmek isteyenler,

·         En az orta öğretim kurumları mezunu olan yetişkinler katılabilir,

Kursiyerin, sertifikaya hak kazanabilmesi için eğitim sonunda yapılacak sınavdan  en az 50 puan alması gerekir Sertifika sınavı yine internet ortamında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır. Sınavda başarısız olan kursiyerlere ücretsiz sınav hakkı verilmektedir. Kursiyer sınavını 60 gün içerisinde vermelidir.

Proje

Sınav dönemi bittikten sonra, eğitmen tarafından sunulan proje ödevi vardır. Proje ödevi olarak örnek bir drama çalışması yazılması istenir. Proje ödevinin değerlendirilmesinden sonra başarılı bulunan kursiyerin sertifikası hazırlanır ve başvuru esnasında belirttiği adrese bir ay içerisinde kargo ile gönderilir.

Uygulama Günü Atölyesi

Uygulama günü çalışması, sertifika için zorunlu olmayıp, kendini bu alanda geliştirmek isteyen kursiyerlerin, Drama Lideri eğitmeniyle birlikte öğrendiklerinin uygulamaya geçirildiği bir çalışmadır. 1 gün sürer. Uygulama günü eğitim alınan site üzerinden duyurulmaktadır.

Gönderilecek sertifika bir katılım belgesi değil, üniversite onaylı eğitim başarı sertifikasıdır.

Eğitim Satın alma ve Eğitime Başlama Süreci

Kursiyer başvuru ve ödemesini yaptıktan sonra "Başvurunuz Onaylanmıştır" başlıklı bir e-posta gönderilir.  Eğitim tarihleri, kullanıcı adı ve şifre ise kursiyerin cep telefonuna SMS mesajı ile eğitimin başladığı gün gönderilir Kursiyer uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitimini tamamlar ve sertifika sınavına girer. Ardından ek yeterliliklerin tamamlanmasıyla, sertifikası adresine kargo ile gönderilir. (Sertifikanın yanı sıra içerik belgesi ve not döküm belgesiyle birlikte toplamda üç belge gönderilir.)

YARATICI DRAMA EĞİTİM PROGRAMI

·         Bireysel Özellikler

·         Bireysel Özelliklerin Tanınması

·         Bireyler Arası İletişim ve Etkileşim