PROFESYONEL EVDE ÇOCUK BAKIMI UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI

PROFESYONEL EVDE ÇOCUK BAKIM UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI

Bu eğitim, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ULUSEM) ve AkademiDuru Eğitim işbirliği ile düzenlenmektedir.

Eğitime Son Başvuru Tarihi : 31 OCAK 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 1 ŞUBAT 2018 – 1 MAYIS 2018 (90 gün)

Eğitim Türü: Uzaktan Eğitim ile internet üzerinden video ders

Sınav Tarihi: Sınav Tarihi Eğitimin Görüleceği Uzaktan Eğitim Sistemi Üzerinden Duyurulacaktır.

Belgelendirme: Sertifika, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecektir.

Çocukların fiziki, sosyal, zihinsel gelişimlerini maksimum düzeye ulaştırabilecek bilgi, donanım ve beceriye sahip kişiler yetiştirmektir.

Meslek Tanımı

Profesyonel Evde Çocuk Bakım Uzmanı; çocuğun günlük bakımını, beslenmesini, fiziksel güvenliğini sağlayan, çocuğun yaşına uygun etkinlik malzemelerini hazırlama işlemlerini; öğretmen gözetimi ve denetiminde yapma yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim alan nitelikli kişiye denir.

MESLEĞİN YETERLİLİKLERİ VE İSTİHDAM OLANAKLARI

Kazanılacak Yeterlilikler

Bu kursu bitiren kursiyerler;

- Evde çocuk bakımı ile ilgili temel bilgi ve becerilere,
- Çocuk bakımının gerektirdiği temel yeterliliklere,
- Profesyonel Evde Çocuk Bakım Uzmanı mesleğinin gerektirdiği işleri yapabilme kabiliyetine sahip olmaları hedeflenmektedir.

Profesyonel Evde Çocuk Bakımı Uzmanlık eğitimi ortalama 2 ay sürmektedir. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sertifikası'na sahip olacaklar. Mesleğin istihdam olanağına sahip olup, aranan eleman olacaksınız

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler;

Anaokulu , kreş, okulöncesi eğitim kurumlarında çalışma imkanları bulabilirler.

Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 60 gündür. Eğitime ait videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.

Eğitime katılabilmek için ön koşul bulunmamaktadır. Türkiye ve dünyanın her yerinden okuma yazma bilen herkes eğitime başvurabilir ve sertifika sahibi olabilir.

• Kursiyerin, sertifikaya hak kazanabilmesi için eğitim sonunda yapılacak sınavdan en az 50 puan ve üzerinde not alması gerekir.
  • Sertifika sınavı yine internet ortamında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır.
  • Sınavda başarısız olan kursiyerlere ücretsiz sınav hakkı verilmektedir.
  • Kursiyer sınavını 60 gün içerisinde vermelidir.
  • Sınav dönemi bittikten sonra kursiyerin sertifikası hazırlanır ve başvuru esnasında belirttiği adrese bir ay içerisinde kargo ile gönderilir.
  • Gönderilecek sertifika bir katılım belgesi değil, üniversite onaylı eğitim başarı sertifikasıdır.

Eğitim Satın alma ve Eğitime Başlama Süreci

Kursiyer başvuru ve ödemesini yaptıktan sonra "Başvurunuz Onaylanmıştır" başlıklı bir e-posta gönderilir. Eğitim tarihleri, kullanıcı adı ve şifre ise kursiyerin cep telefonuna SMS mesajı ile eğitimin başladığı gün gönderilir. Kursiyer uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitimini tamamlar ve sertifika sınavına girer. Ardından, sertifikası adresine kargo ile gönderilir. (Sertifikanın yanı sıra not döküm belgesi de gönderilir.)

PROGRAMDAN BAZI BAŞLIKLAR

• ANNE ÇOCUK SAĞLIĞI
  • AİLE PLANLAMASI
  • ÇOCUK HASTALIKLARI
  • ÇOCUK BAKIMI
  • ÇOCUK BESLENMESİ
  • ÇOCUK EDEBİYATI
  • ÇOCUK AKTİVİTELERİNDE ANİMASYON
  • ÇOCUK AKTİVİTELERİNDE MÜZİK
  • ÇOCUK AKTİVİTELERİNDE OYUN
  • ÇOCUK AKTİVİTELERİNDE OYUNCAK VE YAPIMI
  • ÇOCUK RUH SAĞLIĞI
  • ÇOCUKLA İLETİŞİM
  • DRAMA İLE OYUN
  • ERKEN ÇOCUKLUK VE ÖZEL EĞİTİM İLKELERİ VE KURALLARI
  • ERKEN ÇOCUKLUKTA ÖZBAKIM
  • ERKEN ÇOCUKLUKTA PROGRAM
  • GELİŞİM ALANLARI
  • İLK YARDIM KONULARI

Evde Çocuk Bakımı Yasal Dayanağı:

İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar tercihen istihdam edilir. Kanuna göre istihdam edilenlerin meslekî ve teknik orta öğretim diploması, sertifika, kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekir. Yapacağı işe uygun meslekî eğitim aldıklarını belgelendirmeyenler istihdam edilmezler. İş yeri sahipleri, istihdam edecekleri kişilerden, yapacakları iş ile ilgili meslekî eğitim aldığını gösterir belgeyi istemek zorundadır.

Profesyonel Evde Çocuk Bakım Uzmanlık eğitimi ortalama 2 ay sürmektedir. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sertifikası'na sahip olacaklar. Mesleğin istihdam olanağına sahip olup, aranan personel olacaksınız.

Anaokulu , kreş, okul öncesi eğitim ve çocuk esirgeme kurumlarında çalışma imkanı bulabilirler.

Eğitmen :

Didar Gürcan

Emekli Baş Hemşire

2001-2009  GAZİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİ SÜT ÇOÇUĞU SERVİSİ KURUCUSU VE SERVİS BAŞ HEMŞİRESİ

2009-2012 GAZİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİ SERVİSİ BAŞ HEMŞİRELİĞİ