Anlayarak Hızlı ve Etkili Okuma Teknikleri (Senkron)

İş Yaşamında Etkili İletişim ve Beden Dilini Doğru Kullanma Eğitimi (Senkron) eğitimimize göz atabilirsiniz.

Anlayarak Hızlı ve Etkili Okuma Teknikleri (Senkron)

Eğitim Tarihleri: Eğitim tarihleri planlandığında sitede ilan edilecektir. Ön başvuru yapan kişilere geri dönüş sağlanacaktır.
Anlayarak Hızlı ve Etkili Okuma Teknikleri Eğitimi, özellikle öğrencilerin sayısal veya sözel derslerini çabuk kavraması konusunda yardımcı olmakla birlikte, yetişkinlerde etkili konuşmayı desteklemektedir.
400 sayfalık bir kitapta yaklaşık 100.000 kelime bulunur. Yavaş okuyan bir okuyucu bir saatte yaklaşık 7.000 kelime okuyabilir. Bu da yaklaşık 15-16 saatte bitireceği anlamına gelir o kitabı. Anlayarak hızlı okuma tekniklerini uygulayan bir kişi aynı sürede 2 ya da 3 kitap bitirebilir ve yavaş okuyan kişiden daha fazla anlar.
ÖSS ye hazırlanan bir öğrenci normalde 180 soruyu 180 dk da yetiştiremediği halde anlayarak hızlı okuma tekniklerini öğrenirse yetiştirmeyi bir yana bırakıp 45-60 dakikada bitirebilir. Anlayarak hızlı okuma tekniklerini öğrenen bir okuyucu hızlı okuyarak zihinsel gezintileri asgariye indirmiş olur. Böylece konsantrasyon artar ve bilgi kaydı daha berrak olur. Düşünce, algılama, değerlendirme kavramı ve karar hızı artar. Anlayarak hızlı okuma tekniklerini bilen bir okuyucu okuma işini monotonluktan çıkarır zevkli ve eğlenceli bir hale getirir. Daha kısa sürede daha fazla öğrenme fırsatı bulmuş olur. Okumak için vakit ayırmak günümüzde gittikçe daha güç oluyor.
Etkin ve hızlı okumak bir ayrıcalık değil, zorunluluk bir ihtiyaç olmaya başlıyor.
Daha hızlı ve etkin okumak gerek neden mi?
Okumayı sevmiyorsunuz ancak okumaya mecbur olduğunuz şeyler var.
Okumayı seviyorsunuz ancak okumaya vakit ayıramıyorsunuz.
Öğrencisiniz (lise, üniversite vb…) dolayısıyla yığınla kitap, not sizi bekliyor.
LGS, AYT, TYT, KPSS, ALES vb. sınavlara hazırlanıyorsunuz ama zaman problemi yaşıyorsunuz.45 dk ya da bir saat zamanda kazanabilirsiniz. Bu nasıl mı olacak? Bizi izlemeye devam edin…
Etkili ve hızlı okuma için anlayarak hızlı okuma tekniklerini öğrenebilirsiniz.
Temelde hızlı okumanın mantığı kelime – kelime yerine satırın daha geniş bir bölümünü görmek, 2, 3 hatta 4 kelimeyi birden görebilmek ve algılayabilmektir. Bundan önce üzerinde durulması gereken yavaş okuyoruz; çünkü
Kelimeleri teker- teker okuyoruz.
Okurken kelimelere takılıyoruz ve geriye dönüşler yapıyoruz.
Okurken dudaklarımızı belki dilimizi oynatarak okuyoruz.
Bir konuyu daha iyi anlayabilmek için yavaş okumak gerektiğine inandık.
Yavaş okumanın nedeni dikkatimizi toparlayamamak, çabuk yorulmaktır.
Yavaş okumanın en temel sorunu içten seslendirerek okumaktır.
Eğitimin Kazanımları:
  • Zahmetsiz ve akıcı biçimde öğrenirsiniz.
  • Okuduğunuzu anlama yüzdenizi arttırırsınız.
  • Zamandan tasarruf etmiş olursunuz.
  • Güven kazanırsınız.
  • Okurken beyniniz daha iyi ilişki kurar.
  • Okurken beyniniz hayal kurmaz ve bütünü görür.
  • Okuma daha zevkli hale gelir.
  • Okuma alışkanlığı kazanmada büyük bir adım atmış olursunuz.
  • Sözcük hazinenizi ve genel bilgi birikiminizi arttırmanıza yardımcı olur.
  • Kişisel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak farklı avantajlar sağlar.
  • Anlayarak Hızlı okuma Tekniklerinin Faydaları
  • Dikkatiniz ve hazır bulunuşluğunuz %100’ün üzerinde artar
  • Hem okuma hem de anlama hızınız artar
  • Okuma hızınız en az 3 kat artar
  • Sınavlara daha az çalışıp daha çok şey öğrenirsiniz.
  • Görme yetenekleriniz gelişir, daha fazla şey görmeye başlarsınız.
  • Çok okumaya ve daha bilgili olmaya başlarsınız
  • Geri dönüş yapmak, sesli okumak ağızla okumak gibi gereksiz alışkanlıklardan kurtulursunuz.
  • Zihnimiz gelişir, hızlı düşünmeye başlarız.
  • Okuma hızımızı metinlere göre ayarlamayı öğreniriz.
  • Kariyerimizde yükseliş, derslerimizde başarı kazanırız
Eğitim Ücreti: %10 KDV Dahil 3000 TL
Eğitim Saati: 21
Katılımcı sayısı: Eğitim programı 10 Kişi ile açılır.
10 Kişi başvurması durumunda Eğitim Planlanır. Kesin kayıt için tarafınıza bilgilendirme yapılır. Bu nedenle güncel iletişim bilgilerinin kayıtlanması önemlidir.

KONULAR

SÜRESİ (SAAT)

Okuma ortamını oluşturma.

Okuma sürecini takip etme.

Etkili okuma.

Hızlı okuma.

Etkili ve hızlı okuma etkinlikleri

TOPLAM

• Atölye 7 Yaşından itibaren tüm yaş grupları için uygundur.
  • Hızlı Okuma Eğitimlerime Katılan Gruplar;
  • Yöneticiler
  • Çalışanlar
  • Uzmanlar
  • Avukatlar
  • Eğitimciler
  • Üniversite Öğrencileri
  • Lise Öğrencileri
  • İlköğretim Öğrencileri
  • Kitap Okuyucuları
  • ALES Hazırlık Öğrencileri
  • YÖKS Hazırlık Öğrencileri
  • Lise Sınavları Hazırlık Öğrencileri
  • Eğitim Süreci:

• Eğitime başvuru ve eğitim ücreti ödemesi internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Katılımcıların banka kredi kartı ödemelerinde taksitlendirme yapılamamaktadır.

1364 gün önce
BERKE E.
Sınava hazırlanma sürecine yardımcı olması için başvuru yaptım. Gayet verimliydi, iyi ki bu dersi almışım.