Psikolojik ve Hukuksal Açıdan Mobbing ile Mücadele (ÖRGÜN)

Son Güncelleme Tarihi: 02/2024

Çocuk Gelişimi Eğitimi eğitimimize göz atabilirsiniz.

Psikolojik ve Hukuksal Açıdan Mobbing ile Mücadele (ÖRGÜN)

''Eğitimlerimiz Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Tarafından Gerçekleştirilmektedir. Eğitimler Ön lisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencilerimiz ile Kurumsal İşbirliklerine Açıktır.''

Eğitimin tanımı;

“Mobbing” terimi, bir kişiyi taciz etmek, sindirmek, kabadayılık yapmak ya da rahatsız etmek için iş birliği yapan bir grup kişiyi ifade eder. Mobbing; yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi gibi daha birçok alan da ayrım olmaksızın her kurum ve kuruluşta çalışan personellerin karşılaşması muhtemel bir sorundur. Bu sorunun bireyler hayatında; psikolojik ve hukuksal alanlarda etkiler yarattığı bilinmektedir.

Eğitimin amacı;

Bursa Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi bünyesin de düzenlenen bu eğitim modülünü alan katılımcılar; Mobbing konusu ile ilgili bilinçlendirme ve İş hayatının içerisinde yer alan bireylere iş yerlerinde yaşadıkları olumsuz yaşantılarını anlamlandırma, kendilerini korumaya yönelik bilgi kazandırmaktır.
Eğitim Yeri: Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü

Katılımcı sayısı: Minimum 20, Maksimum 30 Kişi ile açılır.

Kimler Katılabilir: Kamu kurum kuruluşları ve özel sektör de çalışan bireyler

Eğitim İçeriği:

MOBBİNG NEDİR?
1) Mobbinge giriş ve tanımı:
            - Mobbingin tarihsel gelişim süreci
            - Mobbingin türleri(yatay-dikey)
2) Mobbing Süreci:
            - Mobbingin gerçekleşme aşamaları
3) İş yerlerinde Mobbingin Ortaya Çıkış Nedenleri:
            - Psikolojik Yıldırma Nedenleri
            - Mobbing Davranışları
            - Mobbingin yarattığı fizyolojik davranışsal ve duygusal belirtileri
4) Mobbingin yaşattığı sonuçları:
            - Kişinin kendisine ilişkin sonuçları
            - İşyerlerine ilişkin sonuçları
            - Sosyal ortama olan etkileri
            - Ülke ekonomisine olan etkileri
5) Mobbingle Mücadele Yöntemleri (Özlem Çelik):
            - Bireysel Mücadele Yöntemleri
            - Kurumsal Mücadele Yöntemleri
 MOBBİNGİN HUKUSAL SÜRECİ
1) Mobbingin hukuki niteliği:
            - Mobbing Davranışının hukuksal açıdan tipik özellikleri
2) Türk Hukukunda Mobbing:
            A. Kamu Denetçiliği Kurumu Kararlarında mobbing
            B. İş Hukukunda Mobbing,
            C. Ceza Hukukunda Mobbing,
            D. Borçlar Hukukunda Mobbing
            E. Medeni Hukukta Mobbing
3) AYM Kararlarında Mobbing
4) Yargıtay Kararlarında Mobbing
5) Danıştay Kararlarında Mobbing
6) Uluslararası Hukuk açısından Mobbing:
            - Avrupa insan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kararlarında Mobbing
 MOBBİNGİN İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİ
1) Mobbingin insan sağlığına olan etkileri
2) Mobbingin psikolojik açıdan ruh sağlığına olan Etkileri
3-Davranış ve fizyolojik açıdan insana olan etkileri
4-Yaşanılan süreçte stres yönetimi
  • Toplam eğitim süresinin %80 ve üzeri katılımlara sertifika düzenlenir. %79 ve altı katılımlara ise herhangi bir belge düzenlenmeyecektir.
  • Eğitim süresi tamamlandıktan sonra kurumumuza ait kontroller sonrası sertifikalar düzenlenecek ve PTT Kargo ile kayıt anında girdiğiniz adreslerinize gönderilecektir. Adres ve iletişim bilgileriniz güncel olmalıdır.
  • Eğitime başvuru ve eğitim ücreti internet ödemesi internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Katılımcıların banka kredi kartı ödemelerinde taksitlendirme yapılamamaktadır.

E
1160 gün önce
Ethem C.
Gerçekten bana katkı sağlayan bir eğitim süreci oldu. Teşekkür ediyorum.
1153 gün önce
Canan P.
İş hayatında oldukça yaygın bir durum olan mobbing ile karşılaşıyoruz. Bu eğitim mobbingle baş etmek için güzel bir eğitim olmuş.
F
1104 gün önce
Fırat B.
Kapsamlı bir eğitim programıydı. Konu açısından daha uzun süren bir eğitim olabilirdi. Yine de verimli geçti.