MS-SQL Server ve PostgreSQL Veritabanı Programlama

Excel Tips & Tricks + Advanced Eğitimi eğitimimize göz atabilirsiniz.

MS-SQL Server ve PostgreSQL Veritabanı Programlama

Veritabanı programlama tekniğinin detayları ile öğretilmesi hedeflenmektedir. Bu eğitimde veritabanının yaratılması, yönetilmesi, veriler üzerinde işlem yapılması detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Kimler Katılmalı:
  • Veritabanı programlamaya meraklı olan ve yazılım sektöründe profesyonel bir şekilde kariyer yapmak isteyenler
Katılımcılar, bu eğitim sonrasında;
  • Temel veri türlerini açıklayabilecek,
  • Yukarıdan-aşağı, aşamalı iyileştirme süreci ile algoritma geliştirebilecek,
  • Mantıksal operatörleri, break ve continue program kontrol ifadelerini kullanabilecek,
  • Fonksiyon olarak isimlendirilen, küçük parçaları kullanarak nasıl modüler programlar yapılandırılacağını öğrenecek,
  • Fonksiyonlar arasında bilgi aktarmak için kullanılan mekanizmaları açıklayabilecek,
  • Kendilerini çağıran fonksiyonların nasıl yazılacağını ve kullanılacağını açıklayabilecek,
  • Değer tablolarını ve listelerini, saklamak, sıralamak ve aramak için dizileri kullanabilecek,
  • Bir diziyi oluşturmayı, ilk değer vermeyi ve elemanlarına tek tek erişmeyi öğrenecek,
  • Birden fazla indisli dizileri oluşturacak ve yönetecek
Eğitim Süresi: 60 saat
Eğitim Yöntemi:  Uzaktan canlı eşzamanlı (senkron) eğitim
Katılımcı sayısı: Minimum 10 kişi
  • Veritabanı Nedir?
  • Veritabanı Yönetim Sistemleri
  • Veritabanı Yönetim Sistemi Yazılımlarının Temel Özellikleri
  • Veritabanı Nasıl Tasarlanır?
  • İlişkisel veritabanı yaklaşımı
  • İlişkisel veritabanı yaklaşımının avantajları ve dezavantajları
  • Veri tabanları üzerinde temel işlemler
  • Veri Ortamı Oluşturma(DDL) Deyimleri