İş Dünyasında Kadın Grubunu Güçlendirme Eğitimleri

Çocuk Gelişimi Eğitimi eğitimimize göz atabilirsiniz.

İş Dünyasında Kadın Grubunu Güçlendirme Eğitimleri

Eğitimen: Dr. Maviş YILDIRIM
Eğitim Yöntemi: Yüz Yüze Eğitim
Eğitim Belgeleri: Eğitime Katılım Belgesi
Hedef Kitle: Kadın ve Erkek Grubu
Katılımcı sayısı: 25-30 Katılımcı ile planlanır
EĞİTİM PAKETİ MODÜLLERİ:
EĞİTİM 1: Cinsiyet Eşitliği Eğitimi / Eğitim Süresi: 120 Dakika
Eğitimin İçeriği:
  • Temel kavramsal çerçeve.
  • Cinsiyetler arası hiyerarşi.
  • Erkek egemen kültür, araçları ve dönüşümü.
  • Kişisel, kurumsal, sosyal ve kültürel düzeyde ayrımcılık ve eşitlik pratiklerinin kadının güçlenmesindeki önemi.
  • İş dünyasında, cinsiyet temelli ayrımcılık ve eşitlik pratikleri.
  • Kadın erkek eşitliği önündeki güncel sorunlar.
  • Cinsiyet eşitliği için yaklaşımlar, politikalar, ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler.
  • Atölye Çalışması: Cinsiyetçi örneklerin interaktif olgu tartışma ile gözden geçirilmesi. Örnek olay yolu ile öğrenilenlerin pekiştirilmesi: Dünyadan ve Türkiye medyasından seçilen reklamlar, müzik videoları, film sahneleri, haber örnekleri kullanılarak tartışma ve analiz yolu ile konunun farkındalığının arttırılması.

EĞİTİM 2: Kadına Yönelik Şiddet: Neden ve Mücadele Yöntemleri Eğitimi / Eğitim Süresi: 120 Dakika
Eğitimin İçeriği:
  • Şiddet ve olguya yönelik kavramsal çerçeve.
  • Kadına yönelik şiddette taraflar ve rolleri.
  • Eşit temel özgürlükler ve cinsiyetler üzerinden eşitsiz dağılımı.
  • Şiddetin sosyal psikolojisi. Kadın ve erkek grubu arasında güç ve yazılı olmayan mutabakat ilişkisi.
  • Şiddet Türleri; fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, cinsel şiddet ve diğerleri.
  • Şiddetle mücadele yöntemleri: Erkek grubun dönüşümü, Anayasa ve Ceza Kanununda ulusal yasal düzenlemeler, Şiddet mağdurlarının başvuracağı yöntem ve yollar.
  • Atölye Çalışması: Şiddet örneklerinin interaktif olgu tartışması ile çıkarımların gözden geçirilmesi. Örnek olay yolu ile öğrenilenlerin pekiştirilmesi: Dünyadan ve Türkiye medyasından seçilen reklamlar, müzik videoları, film sahneleri, haber örnekleri kullanılarak tartışma ve analiz yolu ile konunun farkındalığının arttırılması.

EĞİTİM 3: İş yerinde Psikolojik Taciz/ Mobbing/ Eğitimi / Eğitim Süresi: 80 Dakika
Eğitimin İçeriği:
  • Mobbing davranışı nedir.
  • Mobbing’in temel özellikleri, içerik ve şartları.
  • Mobbing’i var eden unsurlar.
  • Mobbing nasıl ortaya çıkar, türleri nelerdir, tarafları kimlerdir.
  • Mobbing’in beklenen sonuçları.
  • Mobbingle bireysel ve kurumsal mücadele yöntemleri.
  • Atölye çalışması: Mobbing örnekleri ile interaktif olgu tartışması ve çıkarımların gözden geçirilmesi. Örnek olay yolu ile öğrenilenlerin pekiştirilmesi: Dünyadan ve Türkiye medyasından seçilen reklamlar, müzik videoları, film sahneleri, haber örnekleri kullanılarak tartışma ve analiz yolu ile konunun farkındalığının arttırılması.

Kimler Katılabilir:

EĞİTİM BİREYSEL BAŞVURUYA KAPALIDIR SADECE KURUMSAL BAŞVURULARA AÇIKTIR.

Eğitim, %60 teorik %40 atölye çalışmalarını kapsamaktadır. Eğitim materyalleri, uluslararası bilgi ve deneyimlerle hazırlanmıştır. Atölye çalışmaları, cinsiyet faktörü üzerinden yargıları görünür kılarken, evrensel alternatifleri sunulmaktadır. Dünya ve Türkiye’den seçilen reklam, müzik, video, film ve haber gibi örneklerle, interaktif olgu tartışması ile eğitim çıkarımlarının gözden geçirilmesini ve bu yolla farkındalık arttırılmasını içermektedir.

NOT:

• Eğitim, Kuruluş Sözleşmesinde, “Kadın Hak ve Özgürlükleri Amaç Olarak Belirlenmiş” Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına Gönüllü ve Ücretsiz Verilmektedir.
  • *Diğer kurumlar için, eğitim paketi satın alınmaya açıktır.
  • Şehir içi ve şehir dışı taleplerde, Eğitim Paketi + Diğer Masraflar + ücrete tabi'dir.
  • Detaylı bilgi için iletişim: Bursa Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

E-mail:  usem@uludag.edu.tr

947 gün önce
Melek Ö.
İş dünyasında kadının karşılaştığı olumsuz şartları, mobbingleri ve bunlarla mücadelenin üzerinde durulduğu kapsamlı bir eğitim süreciydi. Her kadının kendi için bu eğitimi almasını öneririm.
Y
899 gün önce
Yağmur U.
Kadın meslektaşlarımın kendilerini iş hayatında daha güçlü hissetmeleri ve haklarını öğrenmeleri için bu eğitimi öneririm. Eğitim daha uzun bile tutulabilirdi. Onun dışında verimli bir eğitimdi.
877 gün önce
Nilgün Ş.
Eğitim şaşırtıcı ve güzeldi. İş hayatında farkında olmadığımız bir çok şey yaşıyormuşuz kadın çalışanlar olarak. Bu eğitim onları farketmek için büyük bir etken oldu. Kendimi iyi hissetmemi güçlü hissetmemi sağladı.