Eğitim Ortamlarında Masalların Oyun İle Harmanlanması

Eğitimde Oyun Kullanımı eğitimimize göz atabilirsiniz.

Eğitim Ortamlarında Masalların Oyun İle Harmanlanması

Eğitimciler ders içi ve sanatsal alanlarda hikaye anlatıcılığı ile ilgili gerekli bilgi ve beceriye sahip olur. Katılımcılar masallardan yola çıkarak kendi harekete dayalı atölyelerini tasarlayabilir, kendi ders kazanımlarını masallar ile birleştirebilir. Katılımcılar oyun tabanlı eğitim modeli ile yaratıcı yazma çalışması uygulama konusunda beceri sahibi olur.

Eğitim 4 temel başlıktan oluşmaktadır.
  1. Masal Anlatıcılığı (2 oturum toplam 6 saat) Çevrimiçi
  2. Oyunlu Masal Atölyesi Tasarlama (2 oturum toplam 6 saat) Yüz yüze
  3. Oyunla Hikaye Yazma (2 oturum toplam 6 saat) Yüz yüze
  4. Eğitimde Hikayeleştirme (2 oturum toplam 6 saat) Çevrimiçi
Eğitim Yöntemi: Yüz yüze
Oyun Tabanlı Öğrenme ve Deneyimsel Öğrenme Metotları (Toplu talep olması halinde eğitimin tamamı çevrimiçi canlı olarak da gerçekleştirilebilir)
Eğitim Yeri: Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu-Bursa
Katılımcı sayısı:
Minimum 12 Maksimum 24 kişi ile açılır. 12 Kişi altında kalması halinde eğitim program tarihi ertelenir, 24 kişi üzeri olması durumunda başvuru önceliği dikkate alınarak grup oluşturulur, üzeri başvurular ikinci ve devam eden gruplara aktarılır. Yapılacak düzenlemeler hakkında önceden başvuru sahipleri bilgilendirilir.
Katılım için gereklilikler:
Atölyeler oyun tabanlı öğrenme ile gerçekleştiğinden yer yer harekete dayalı uygulamalar içermektedir. Bu sebeple rahat kıyafet ve ayakkabı giyilmesi önerilmektedir. Çevrimiçi uygulamalarda da katılımcılar aktif olarak sürece dahil olacaklardır. Bu sebeple internet sorunu olmadığı mümkünse görüntü ve ses alma konusunda sorun yaşanmadığı ortamların sağlanması eğitimin veriminin arttıracaktır.

Kimler Katılabilir:
Başta, anasınıfı, sınıf öğretmenleri, Türkçe- Edebiyat ve yabancı dil öğretmenleri, öğretmen adayları, çocuk gelişimciler, drama eğitmenleri, kütüphane ve müze çalışanları, masal ve anlatıcılık sanatına ilgi duyanlar, hikaye yazarları
  • Masal Anlatıcılığı

Masal anlatıcılığı nedir? Masal anlatırken hangi tekniklerden faydalanırım? Doğal masal anlatıcısı nasıl olunur? Masalları nasıl kendi masalımız haline getirebiliriz? Bahsi geçen sorulara yanıtlar aldığımız, eğitimde ve performans sanatı olarak masal hakkında genel bilgiye sahip olacağımız bol oyunlu ve kendi hikayemizden başladığımız masalsı bir atölyedir.
  • Oyunlu Masal Atölyesi Tasarlama

Hikaye anlatmanın tek bir yolu yoktur. Masalları tamamen harekete dayalı deneyimsel öğrenme ve tiyatro- drama tekniklerinden faydalandığımız devimsel bir atölye ile ele almamız mümkün. Üstelik atölye içinde 21. Yüzyıl becerilerini geliştiren ekip ile karar verme, zamana karşı görevleri yerine getirme gibi kolayca bulunan malzemelerden inşa etme ve tasarlama çalışmalarına yer verilir. Katılımcılar oyun, masal, rol oynama  ve tasarım çalışmalarını harmanlayarak ele aldığımız masallara aktif olarak katılır.
  • Oyunla Hikaye Yazma

Oyun tabanlı bir eğitim modeli ile yaratıcı yazma süreçleri tasarlayabiliriz. Yazma süreçlerine tüm hikayeyi sınıf öğrencilerinden oluşan grupla oluşturabileceğimiz gibi atölyedeki uygulama örneklerini kullanarak, aile-çocuk buluşmalarında, kaynaştırma çalışmalarında ve çeşitli sosyal projelerde hedefinize uygun yaratıcı yazma süreci tasarlayabiliriz.
  • Eğitimde Hikayeleştirme

Ders içi belirlediğiniz kazanımlara hikaye yoluyla ulaşmak mümkün. Hikayeleştirme teknikleri, kahramanın sonsuz yolculuğu aşamaları konularında genel bilgiye sahip olunacağı, Ders kazanımlarını hikayelere iliştirme konusunda uygulama örneklerine yer verildiği atölyedir.