Robotik Kodlama Eğitimi (Ortaokul Öğrencilerine Yönelik)

C# ile Nesne Yönelimli Programlama eğitimimize göz atabilirsiniz.

Robotik Kodlama Eğitimi (Ortaokul Öğrencilerine Yönelik)

Eğitim içeriği ve hedefi:

Bu eğitimde katılımcılar robotik ve kodlama alanının temel kavramlarını öğrenecekler, yaygın olarak kullanılan Arduino robotik ve kodlama setlerini, blok tabanlı bir programlama aracı olan Mblock ile kodlayabileceklerdir. Ayrıca katılımcılar Tinkercad ortamında 3 boyutlu tasarım konularını da öğrenecektir. Eğitimin sonunda katılımcılar;

• Algoritma kavramını açıklayabilecek, sorunların çözümü için gerekli algoritmayı oluşturabileceklerdir.
  • Tinkercad simülasyon ortamında Arduino ile blok tabanlı kodlama gerçekleştirebilecektir.
  • Arduino robotik setlerinin bileşenlerini tanıyıp, işlevlerini açıklayabileceklerdir.
  • MBlock aracını kullanarak Arduino setlerinde bulunan ledler, dirençler, göstergeler, sensörler, motorlar vb. bileşenleri kodlayarak çalıştırabileceklerdir.
  • Tinkercad ortamında 3 boyutlu tasarım yapabilecektir.

Hedef Kitle:Eğitimin açıldığı dönemde 6,7 ve 8. sınıfta olan veya bu sınıfları tamamlamış olan öğrenciler

Katılımcı Sayısı: 8-13 arası (Katılımcıların robotik ve kodlama konusunda ön bilgiye sahip olması gerekmemektedir.)

Eğitim yeri: Eğitim Fakültesi A Blok A127 nolu Robotik ve Kodlama Atölyesi. (Katılımcıların bilgisayar ve robotik set getirmesine gerek yoktur)

Toplam Eğitim Süresi: 25 Saat

Eğitim Ücreti: 2500 TL

Eğitim Takvimi: Eğitim tarihleri netleştiğinde sayfada yayınlanacak ve ön başvuru yapan kişilere geri dönüş sağlanacaktır.

Eğitimin Konu Başlıkları

Algoritma Nedir?

• Algoritmanın yapı taşları ve işlevleri
  • Probleme özel algoritma geliştirme