21. Yüzyıl Becerileri Kapsamında Dijital Eğitim Materyali Hazırlama Eğitimi

Son Başvuru Tarihi: 20.12.2018

21. Yüzyıl Becerileri Kapsamında Dijital Eğitim Materyali Hazırlama Eğitimi

Hedef kitle: Öğretmenler ve Aday Öğretmenler

Eğitim İçeriği: Bu eğitim kapsamında, katılımcılar öğretmenlik hayatları boyunca derslerini daha interaktif metodlar ile işleme adına Dijital Eğitim Materyali tasarlamayı, tasarlanan materyalin gerekli programlar ile (Powerpoint ve Adobe vb.) bilgisayar ortamına aktarılmasını ve örnek bir materyal üretim çalışmasını gerçekleştireceklerdir.

21. Yüzyıl becerilerini kazanma kapsamında öğretmenlerimizin gelişiminde büyük bir adım niteliği taşıyan eğitimin detayları aşağıda açıklanmaktadır.

Eğitim İçeriği:

Dijital Eğitim Materyali Hakkında Gerçekler (1 Saat)

• Dijital Eğitim Materyali Kullanımının Öğretmen, Öğrenci ve Derse Etkisi
  • Gelişmiş Ülkelerde Görev Yapan Öğretmenler Neden Dijital Eğitim Materyalleri Hazırlıyor, Kullanıyor ve Satıyor?
  • Görüntüler ve Grafikler
  • Telif Hakkına Alınmış Metin (İnternet Ortamında Paylaşıma Açık Olan Görüntü ve Metinlerin Kullanımı)
  • Bilgisayar Dosyalarını Yönetme
  • Zamansal Yükümlülük
  • Dosya Organizasyonu ve Yedeklemenin Önemi
  • Dijital Eğitim Materyallerini İnternet Ortamında Paylaşmada Dikkat Edilmesi Gerekilen Noktalar

Dijital Eğitim Materyallerini Tasarlama Aşamaları (2 Saat)

• Materyalin Ana Amacını Belirleme
  • Dijital Eğitim materyali Çeşidi Belirleme
  • Öğrenci - Bilgi Uyumunu Arttırma Kanalı Olarak Etkin Bir Materyal Teması Belirleme
  • Dijital Eğitim Materyali Organizasyonu (Yazı Fontları, Tasarımsal İkonlar ve Uygulama Dizilerini Tartışma)
  • Dijital Eğitim Materyalini Oluşturmada Powerpoint Programının Önemi
  • Periyodik Zamanlarda Dijital Eğitim Materyallerini Geliştirmek

Dijital eğitim materyalleri hazırlama aşamasında Powerpoint ve Adobe programlarını kullanma becerilerinizi geliştirme (7 Saat)

• Powerpoint Oryantasyonu (Dijital Eğitim materyali Oluştururken Programda En Çok Kullanılan Araçlar)
  • Etkinlik Sayfa Ayarının Önemi
  • Dijital Eğitim Materyallerinizde JPEG & PNG Görüntü Tiplerinin Kullanımı (Görüntüyü Saydamlaştırmak, Küçük Resim Olarak Kayıt Etmek)
  • Dijital Eğitim Materyali Oluşturmada Slaytları Görüntü Haline Getirmenin Önemi
  • Materyal Tasarlamada İşe Yarayan Powerpoint İpuçları & Kısayolları
  • Bir Kapak Oluşturmak (Dijital Eğitim Materyalini Diğer Öğretmenlerle Paylaşırken, Materyalinizin Kapağının Önemi)
  • Teşekkür Sayfası Oluşturmak
  • Adobe Programı kullanımı ve PDF Birleştirmenin Önemi

Uygulamalı Prototip Oluşturma ve Girişimci Öğretmen (4 Saat)

• Eğitimin 1. Günü ‘’Dijital Eğitim Materyali Tasarlama Aşamaları’’ Eğitim Başlığında Yapılan Çalışmaların Uygulaması
  • Grup Çalışmaları İle Dijital Eğitim Materyalleri Geliştirme Çalışmaları

Eğitim Tarihi    :22-23 Aralık 2018

Eğitim Süresi: 15 saat

Eğitim Ücreti: 400 TL

Proje Yürütücüsü : Meliha AYDINER Tel: 0544 601 2103

• Kayıt: Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi sayfasından kayıt ve ödeme yapılacaktır.
  • TÜRKİYE HALK BANKASI  ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ŞB. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ HESABI

IBAN NO:   TR04 0001 2001 3290 0006 0001 07

NOT:KAYIT OLUŞTURDUKTAN SONRA ÖDEME YAPARAK DEKONTU MAİL OLARAK GÖNDERİLMESİ         GEREKMEKTEDİR

Mail Adresimiz : usem@uludag.edu.tr

Toplu Talep Olması Halinde İstenilen Yerde ve İstenilen Zamanda Eğitim Planlanır ve Gerçekleştirilir.

Not: Katılımcılar eğitime gelirken yanlarında bilgisayar ve kalem getirmelilerdir.

Copyright © 2018 ULUSEM - Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi