İş Hukuku Genel Uzmanlık Alanı
TC. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğü Arabuluculuk Dairesi Başkanlığınca, İş Hukuku'na yönelik genel uzmanlık alanları oluşturulmuştur.6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanununun 6’ncı maddesi ile Daire Başkanlığınca, arabuluculuk uzmanlık alanları ve uzmanlığa ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi verilmiştir.
Eğitimin Amacı
Arabuluculuk Daire Başkanlığı siciline kayıtlı arabuluculara İş hukukunda uzman statüsü ve sertifika kazandırmaktır.
Eğitime Kimler Katılabilir?
Arabuluculuk Daire Başkanlığının Arabulucu siciline kayıtlı olanlar katılabilir.
Eğitmenler
TC. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı Tarafından Özgeçmişleri Akredite Edilmiş Öğretim Üyeleri ve Uygulamacılar Tarafından Verilmektedir.
Eğitim Saati Toplam: 48
Eğitim fiyatımız Arabaluculuk Daire Başkanlığı tarafından belirlenen taban fiyattır.
Eğitim Tarihleri: 30 kişilik Grup oluştuktan sonra takvimlendirilecektir.
Eğitim Yöntemi: Yüz yüze
Eğitim Kontenjanı: Eğitim kontenjanında başvuru sırası dikkate alınacaktır, her grup 30 katılımcıdan oluşacaktır. Başvuran adaylar sonraki tarihlerde düzenlenecek eğitimlerde bildirilecek ve kabul edilecektir.
NOT : Eğitim tamamlandıktan sonra katılımla ilgili kontroller sağlanmaktadır. Düzenlenen sertifika, egitim materyali ve düzenlenen fatura adresinize PTT kargo ile gönderilmektedir.
Eğitim İçeriği
Uzman Arabuluculuğa Giriş / Arabuluculukta İletişim ve Duygu 6 Saat
Uzman Arabuluculuğa Giriş / Arabuluculukta Çatışma ve Müzakere Yönetimi 6 Saat
Uzman Arabuluculuğa Giriş / Arabuluculukta Hukuki Esaslar 6 Saat
Uzman Arabuluculuğa Giriş / Taraf Vekilliği 2 Saat
İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk / Teorik Eğitim 24 Saat
İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk / Uygulama Eğitimi 4 Saat
İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk
Eğitim, Arabuluculuk Daire Başkanlığınca yayınlanan İş Hukukunda Uzman Arabuluculuğa İlişkin Usul ve Esaslar Çerçevesinde aşağıdaki Kurallarla gerçekleştirilecektir.
Her bir grup 30 kişiden fazla olmayacaktır. Teorik eğitim 24 saat olarak 30 kişi ile gerçekleştirilecek. Uygulama eğitimlerinde 2. ve 3. gün 12 ve 12 olmak üzere iki gruba ayrıştırılacak, yuvarlak masa veya U düzeninde iki salonda iki hocamız tarafından gerçekleştirilecektir.
Teorik eğitim; İş hukukunda arabuluculuğa elverişli olan ve olmayan uyuşmazlıklar, iş hukukunda dava şartı olarak düzenlenen arabuluculuk süreci ve iş hukuku konularını kapsar.
Uygulama eğitimi; Her arabulucunun en az 2 defa arabulucu rolüyle uygulama yapması, bu esnada diğer arabulucuların uyuşmazlık senaryosunda taraf veya taraf vekili olarak rol alması ve arabuluculuk becerilerini geliştirmelerini sağlayacak uygulama gözetimi ile arabuluculuk bürolarıyla irtibat kurulması, UYAP Arabulucu Portalının kullanılması, taraflara arabuluculuk toplantısına davet yazısı gönderilmesi, arabuluculuk süreci ile ilgili tutanakların ve özellikle de son tutanağın yazımına ilişkin faaliyetleri içerir.
Teorik eğitim ve uygulama eğitimi sonucunda arabulucuların; işçi ve işverenin yasal hakları doğrultusunda arabuluculuk sürecini yönetme, işçi ve işverenin yasal haklarını bilerek hareket edip etmediğini değerlendirmek suretiyle avukattan veya uzmandan yardım almalarını sağlama ya da süreci sonlandırma konusunda gerekli yeterliliğe sahip olmaları amaçlanır.
Arabulucu, iş hukukunda uzman olduğu yıldan itibaren üç yılda bir altı ders saatinden az olmamak üzere yenileme eğitimine katılmak zorundadır.