Türkiye Finansal Raporlama Standartları Şirketlerimiz İçin Önemi TFRS-TMS (Senkron)

Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standartları (Senkron) eğitimimize göz atabilirsiniz.

Muhasebede uluslararası alanda harmonizasyonu sağlayan muhasebe standartlarının benimsenmesi ile yıllardır vergi muhasebesi anlayışı güden ülkemizde yeni bir çığır açılmaktadır. Her şeyden önce muhasebeden beklenen amaç değişmektedir. Muhasebe meslek mensuplarının yıllardır en önemli hedefi ödenecek verginin hesaplanmasıdır. Ancak muhasebe standartlarını bakış açısı güvenilir finansal raporlamadır. Bu güvenilir finansal raporlama ise doğru ve dürüst gösterim ilkesi ile başarılmaktadır.
Muhasebe standartları ülkemizin gündemine öncelikle Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu’nun Resmi Gazete’de yaptığı yayınlarla daha sonra ise 6102 Sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ile girmiştir. Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu’nun standart yayınlama yetkisi daha sonra Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu’na verilmiştir.
Eğitim Ücreti: %10 KDV dahil 7500 TL
  • Toplu Talep Olması Halinde İstenilen Yerde ve İstenilen Zamanda Eğitim planlanır ve gerçekleştirilir.
  • Kurumsal Yerinde Uygulamalı Çözümler için teklif verilir.
Eğitim Tarihleri: Ön kayıt alınır, talep durumuna göre tarihlendirilir ve bilgi verilir.
Eğitim Süresi: 24 saat
Eğitim Yöntemi: Online Eğitim
Katılımcı sayısı: Minimum 20 / Maksimum 30 Kişi ile açılır
  • Kavramsal Çerçeve
  • Muhasebe Politikaları, Muhasebe Tahminlerinde Değişiklikler ve Hatalar ile Bilanço Tarihi Sonrası Olaylar
  • Finansal Tabloların Sunuluşu
  • Türkiye Finansal Standartlarının İlk Uygulaması
  • Ara dönem Finansal Raporlama
  • Stoklar
  • Hasılat
  • Maddi Duran ve Maddi Olmayan Duran Varlıklar ile Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller
  • Kiralama İşlemleri
  • Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetler
  • Varlıklarda Değer Düşüklüğü
  • Karşılıklar, Koşullu Borçlar ve Koşullu Varlıklar
  • Borçlanma Maliyetler
  • Kur Değişiminin Etkileri
  • Finansal Araçlar
  • Gelir Vergileri
  • Nakit Akış Tabloları
  • Uygulama Örneği​

• Eğitime başvuru ve eğitim ücreti ödemesi internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Katılımcıların banka kredi kartı ödemelerinde taksitlendirme yapılamamaktadır.