Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi Eğitim Programı, gıda sektöründe hijyen, kalite kontrol, güvenlik standartları ve ISO, HACCP gibi yönetim sistemlerini kapsayan kapsamlı bir eğitim sunar.
Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup MYO tarafından verilmektedir, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.
-
Gıda Güvenliği Temelleri
-
Gıda güvenliği tanımı ve önemi
-
Gıda güvenliği riskleri ve kontrol yöntemleri
-
Mikroorganizmalar, patojenler ve gıda kaynaklı hastalıklar
-
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri
-
HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sistemi
-
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
-
Gıda güvenliği denetimleri ve iç denetim süreçleri
-
Kalite Yönetimi ve Standartlar
-
Hijyen ve Sanitasyon
-
Gıda üretim ortamlarında hijyen standartları
-
Sanitasyon uygulamaları ve önlemler
-
Temizlik ve dezenfeksiyon prosedürleri
-
Gıda Ürünlerinde İzlenebilirlik ve Etiketleme
-
Gıda izlenebilirliği nedir?
-
Etiketleme düzenlemeleri ve standartları
-
Ürün bilgisi ve tüketici güvenliği
-
Pazar Analizi ve Tüketici Beklentileri
-
Gıda güvenliği ve kaliteyi etkileyen faktörler
-
Tüketici beklentilerine uygun üretim stratejileri
-
Küresel gıda güvenliği trendleri
Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.