Meyve Sebze Yetiştiriciliği Ve Pazarlaması Eğitimi

28 (33 oylama)
 Son Güncelleme Tarihi: 11/2025
 Türkçe

Zeytin Yetiştiriciliği ve Zeytin İşleme Teknolojisi Eğitim Programı eğitimimize göz atabilirsiniz.

Bu eğitim mesleki gelişim amaçlı olup, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.

Modül 1: MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ

  • Eğitim Saati: Toplam 8 Saat
  • Eğitmen: Prof. Dr. Ümran ERTÜRK

Konular

  • 1. MEYVE BAHÇESİ KURULUMU (1 Saat)
    • 1.1. Çeşit seçimi
    • 1.2. Anaç seçimi
    • 1.3. Yer seçimi
    • 1.4. Fidan seçimi
  • 2. DİKİM HAZIRLIĞI VE DİKİM(1 Saat)
    • 2.1. Toprak hazırlığı
    • 2.2. Plantasyonun planlanması
    • 2.3. Bitkilerin taşınması ve korunması
    • 2.4. Dikim
  • 3. TERBİYE ve BUDAMA ( 2 Saat)
    • 3.1 Terbiye ve budamanın tanımı
    • 3.2. Budamada dikkat edilecek hususlar
    • 3.3. Budamanın bitkiler üzerine etkileri
    • 3.4. Terbiye şekilleri
  • 4. MEYVE BAHÇELERİNDE KÜLTÜREL İŞLEMLER( 1 Saat)
    • 4.1. Doğru sulama sisteminin seçimi
    • 4.2. Bitkinin su isteğinin belirlenmesi
    • 4.3. Gübreleme
    • 4.4. Toprak işleme
    • 4.5. Bitki koruma ve entegre mücadele
  • 5. MEYVE BAHÇELERİNDE DÜŞÜK ve YÜKSEK SICAKLIKLARIN ETKİLERİ( 2 Saat)
    • 5.1. Düşük sıcaklığın etkileri
    • 5.2. Dondan korunma yöntemleri
    • 5.3. Yüksek sıcaklığın etkileri
    • 5.4. Meyve yetiştiriciliğinde iklim değişikliğinin etkileri
  • 6. HASAT ve TAŞIMA( 1 Saat)
    • 6.1. Hasat sonrası kalite üzerine hasat öncesi faktörler
    • 6.2. Meyvelerde hasat zamanının belirlenmesi
    • 6.3. Hasat yöntemleri
    • 6.4. Hasat sonu uygulamalar

Modül 2: SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ

  • Eğitim Saati: 8 saat
  • Eğitmen: Prof. Dr. Nuray AKBUDAK

Konular

  • 1. TOHUM ÜRETİMİ ( 1 Saat)
    • 1.1. Ana kavramlar (tohum, çeşit, anaç, genetik safiyet, hibrit vb.)
    • 1.2. Sertifikalı tohum üretim basamakları (ön elit – elit – orijinal – sertifikalı)
    • 1.3. İzolasyon mesafeleri ve alan seçimi
    • 1.4. Tozlanma ve döllenme biyolojisi
    • 1.5. Tohum Kalitesi ve çimlenme
  • 2. FİDE ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ (1 Saat)
    • 2.1. Fide yetiştirme ortamları (torf, perlit, cocopeat, peat-perlit karışımları)
    • 2.2. Tohum ekimi ve çimlenme yönetimi
    • 2.3. Sıcaklık, nem, ışık kontrolü
    • 2.4. Kaliteli fide üretimi
  • 3. SEBZE ÜRETİM SİSTEMLERİ (2 Saat)
    • 3.1. Konvansiyonel tarım
    • 3.2. Organik Tarım
    • 3.3. İyi Tarım Uygulamaları
    • 3.4. Modern Üretim Sistemleri (Dikey tarım, topraksız tarım)
  • 4. TOPRAK HAZIRLIĞI VE ÜRETİM PLANLAMASI (1 Saat)
    • 4.1. Yatak hazırlığı, masura ve karık oluşturma
    • 4.2. Ekim Nöbeti
    • 4.3. Dikim sıklığı, fide dikim yöntemleri
    • 4.4. Sebze yetiştiriciliğinde iklim değişikliğinin etkileri
  • 5. BİTKİ BAKIM İŞLEMLERİ (1 Saat)
    • 5.1. Sulama sistemleri (Damla sulama, yağmurlama, modern sulama yöntemleri vb.)
    • 5.2. Gübreleme
    • 5.3. Yabancı ot kontrolü
    • 5.4. Hastalık, zararlı kontrolü
  • 6. ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ (1 Saat)
    • 6.1. Sera Tipleri
    • 6.2. Sera içi iklim yönetimi (sıcaklık, nem, CO2 vb.)
    • 6.3. Bitki yetiştirme yöntemleri (ipe alma, budama, verimlilik kontrolü vb.)
    • 6.4. Örtüaltı sürdürülebilir üretim modelleri (iklim değişikliğinin örtüaltı sebzeciliğine etkileri)
  • 7. HASAT ve TAŞIMA (1 Saat)
    • 7.1. Ürün temelli hasat olgunluğu belirleme
    • 7.2. Hasat yöntemleri
    • 7.3. Pazara hazırlık (sınıflama, soğuk zincir vb.)
    • 7.4. Hasat sonu uygulamalar, ürün kayıpları

MODÜL 3: MEYVE SEBZE PAZARLAMASI

  • Eğitim Saati: 4 saat
  • Eğitmen: Prof. Dr. Şule TURHAN

Konular

  • 1. PAZARLAMA (2 saat)
    • 1.1. Tarımsal ürünlerde değer zinciri analizi
    • 1.2. Hedef pazar belirleme yöntemleri
    • 1.3. Katma değer yaratma: paketleme, markalaşma, sertifikasyon
    • 1.4. Dijital pazarlama ve e-ticaret uygulamaları
    • 1.5. Tüketici davranışları ve trendler
  • 2. KOOPERATİFLER ARACILIĞIYLA ÖRGÜTLENME VE PAZARLAMA GÜCÜ (2 saat)
    • 2.1. Kooperatiflerin tarihsel gelişimi ve tarımdaki rolü
    • 2.2. Kooperatiflerde örgütlenme modelleri
    • 2.3. Ortak satın alma, depolama ve lojistik avantajları
    • 2.4. Finansman ve risk paylaşımı
    • 2.5. Başarılı kooperatif örnekleri
Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsamı ve yöntemi (Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.

Yorumlar

Sitemizi kullanarak çerezlere (cookie) izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. TAMAM