Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi

4,2 (33 oylama)
 Son Güncelleme Tarihi: 11/2025
 Türkçe

İyi Hijyen Uygulamaları Temel Eğitimi eğitimimize göz atabilirsiniz.

Modül 1: MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
Eğitim Saati: Toplam 8 Saat
Eğitmen: Prof. Dr. Ümran ERTÜRK

Konular

  1. MEYVE BAHÇESİ KURULUMU (1 Saat)
    1.1. Çeşit seçimi
    1.2. Anaç seçimi
    1.3. Yer seçimi
    1.4. Fidan seçimi

  2. DİKİM HAZIRLIĞI VE DİKİM (1 Saat)
    2.1. Toprak hazırlığı
    2.2. Plantasyonun planlanması
    2.3. Bitkilerin taşınması ve korunması
    2.4. Dikim

  3. TERBİYE ve BUDAMA (2 Saat)
    3.1. Terbiye ve budamanın tanımı
    3.2. Budamada dikkat edilecek hususlar
    3.3. Budamanın bitkiler üzerine etkileri
    3.4. Terbiye şekilleri

  4. MEYVE BAHÇELERİNDE KÜLTÜREL İŞLEMLER (1 Saat)
    4.1. Doğru sulama sisteminin seçimi
    4.2. Bitkinin su isteğinin belirlenmesi
    4.3. Gübreleme
    4.4. Toprak işleme
    4.5. Bitki koruma ve entegre mücadele

  5. MEYVE BAHÇELERİNDE DÜŞÜK ve YÜKSEK SICAKLIKLARIN ETKİLERİ (2 Saat)
    5.1. Düşük sıcaklığın etkileri
    5.2. Dondan korunma yöntemleri
    5.3. Yüksek sıcaklığın etkileri
    5.4. Meyve yetiştiriciliğinde iklim değişikliğinin etkileri

  6. HASAT ve TAŞIMA (1 Saat)
    6.1. Hasat sonrası kalite üzerine hasat öncesi faktörler
    6.2. Meyvelerde hasat zamanının belirlenmesi
    6.3. Hasat yöntemleri
    6.4. Hasat sonu uygulamalar

Yorumlar

Sitemizi kullanarak çerezlere (cookie) izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. TAMAM