Power BI ile Veri Analizi ve Görselleştirme Eğitimi

C Programlama dili ile Programlamaya Giriş Eğitimi eğitimimize göz atabilirsiniz.

Power BI ile Veri Analizi ve Görselleştirme Eğitimi
Kimler Katılmalı:
  • Faaliyet konusu ne olursa olsun, küçük veya büyük şirketlerde hızlı kararlar verebilmek için ham verileri düzgün bir şekilde işlemek ve “bilgi” haline getirerek raporlama yapmak isteyen kişiler.
Katılımcılar, bu eğitim sonrasında;
  • Katılımcılar iş zekası (BI) için verilere bağlanabilecek,
  • Veri alabilecek, şekillendirme ve dönüştürme yapabilecek,
  • Verileri görselleştirebilecek,
  • Raporlar yazabilecek ve raporlarını otomatik yenilemelerini programlayabilecek,
  • Power BI masaüstü ve Excel’deki raporlara bağlı olarak dashboard’lar yaratabilecek
  • Power BI’da oluşturduğu raporları paylaşabilecek,
  • Doğal dilde sorgulamaları kullanabilecek,
  • Gerçek zamanlı dashboard’lar yaratabileceklerdir.
,Eğitim Süresi: 20 saat
Eğitim Yöntemi:  Uzaktan canlı eşzamanlı (senkron) eğitim
Katılımcı sayısı: Minimum 10 kişi

Power BI Desktop ile şunları yapabilirsiniz:

• Veri alma
    • Power BI Desktop veri keşfini kolaylaştırır. Çok çeşitli veri kaynaklarından veri alımı yapabilirsiniz. Bir veri kaynağına bağlandıktan sonra, bu verileri analiz ve raporlama ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde şekillendirebilirsiniz.
  • İlişkiler yaratma ve yeni ölçüler ve veri formatları ile veri modelinizi zenginleştirme
    • İki veya daha fazla tablo import ettiğinizde, genellikle bu tablolar arasında ilişkiler yaratmanız gerekir. Power BI Desktop Manage Relationships diyalogu ve Relationships görünümünü içerir ve buralarda Power BI Desktop’ın herhangi bir ilişkiyi bulup yaratması için Auto detect kullanabilir ya da bunları kendiniz yaratabilirsiniz. Ayrıca, kendi ölçü ve hesaplamalarınızı kolayca yaratabilir ya da veri formatları ve kategorilerini ilave kavrayışlar için verilerinizi zenginleştirmek amacıyla özelleştirebilirsiniz
  • Raporlar yaratma
    • Power BI Desktop Report View içerir. İstediğiniz alanları seçin, filtreler ekleyin, onlarca görselleştirme arasında seçim yapın, özel renkler, gradyanlar ve diğer farklı seçeneklerle raporlarınızı formatlayın, Report View size powerbi.com’da rapor yarattığınızdakine benzer rapor ve görselleştirme araçları sunar.
  • Raporlarınızı saklama
    • Power BI Desktop ile çalışmanızı bir Power BI Desktop dosyası olarak kaydedebilirsiniz.
  • Raporlarınızı Yükleme ve Yayımlama
    • Yarattığınız ve Desktop’a kaydettiğiniz raporları Power BI sitenize upload edebilirsiniz. Ayrıca bunları Power BI Desktop’tan Power BI’ye yayımlayabilirsiniz.

Modül 1: Veri Alma

• Power BI Desktop genel bakış
  • Power BI Desktop başlangıç
  • Power BI Desktop’taki veri kaynaklarına bağlanma