Programın Amacı
Bu program kapsamında Süt Sağım Uzmanı olmak için gereken bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu program, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre korumaya ilişkin önlemleri uygulayabilen; iş organizasyonu yapan, sağım öncesi ortam ve ekipman ile kişisel hazırlığını yaparak süt sağımı hazırlığı yapabilen, hayvanları sağım alanına alan, sütün sağım için uygunluğunu değerlendirip elle ve/veya seyyar makine ile süt sağımı yapabilen, sağılan sütü muhafaza edebilen bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olacaktır.
Kimler Katılmalı?
Eğitim programı, süt sağımı konusunda farkındalık kazanmak, sağım öncesinde, sağım sırasında ve sonrasındaki uygulamalara ilişkin beceri kazanmak isteyen kişi ve uzmanlaşmış personel ile çalışmak isteyen kurumlara yöneliktir. Program, özellikle profesyonel çalışma hayatında süt hayvancılığı çiftliklerinde sağım uzmanı, sağım yöneticisi olmak isteyen kişilere hitap etmektedir.
Programın Öğrenme Kazanımları
- Sağım ortamında temel iş sağlığı ve güvenliği kurallarını bilir ve uygular
- İş sağlığı ve güvenliği, çevre ve kalite gerekliliklerine uyar.
- Elektrikli taşıtlar yüksek voltajla çalışmalarda iş güvenliği kurallarını bilir ve iş güvenliği ekipmanlarını kullanılır.
- İş süreçlerinde gıda hijyeni kurallarını bilir ve uygular.
- Sağım ortamında çevre koruma önlemlerini bilir ve uygular.
- Sağım sürecini planlar, kullanılacak alet ve ekipmanları bilir ve hazırlar.
- Sağım kayıtlarını düzenler.
- Sağım öncesi ortam temizliği ve kişisel temizlik önlemlerini bilir ve uygular.
- Sağım ortamına hayvanları sevk edebilir ve sağıma hazırlar.
- Sütün sağıma uygunluğunu değerlendirir ve kayıtlarını tutar.
- Elle büyükbaş ve küçükbaş hayvan sağımını bilir ve uygular.
- Makine sağımı bilir ve uygular.
- Sağım sonrası sütü korur ve soğutarak muhafaza eder.
Programın İçeriği
Modül 1: Süt Sağımı Seviye-1 Eğitimi
Modül 2: Süt Sağımı Seviye-2 Eğitimi
Modül 3: Süt Sağımı Seviye-3 Eğitimi
Modül 4: Süt Sağımı Yönetim ve organizsyonu Seviye-4 Eğitimi
Eğitim Yöntemi: UZAKTAN CANLI EŞZAMANLI(SENKRON) EĞİTİM
Program Detayları
-
Programın süresi 50 saat olarak planlanmıştır.
-
Progrmam minimum 10 kişi maksimum 15 kişi ile açılır.
-
Program çevrimiçi olarak sürdürülecektir.
Eğitim Ücreti: % 10 KDV dahil 10.000 TL
Bu eğitim Europass Sertifika ekine sahiptir. Europass hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir
https://europass.gov.tr/europass-hakk-nda/europass-hakkinda.html
Europass Sertifika Eki
Mesleki eğitim veya yeterlilik sertifikası veren kuruluşlar tarafından sağlanan, farklı ülkelerde edinilen sertifikaların özellikle işveren ve eğitim kurumları tarafından daha kolay anlaşılmasını sağlamayı amaçlayan standart belgedir. Üçüncü kişilerin –özellikle başka bir ülkedeki kişilerin– sertifikanın hamili tarafından edinilen yeterliklerin ne anlama geldiğini anlamasını kolaylaştırmak için esas sertifikaya eklenen bir belgedir.
İçeriği:
Sertifikanın orijinal ve tercüme edilmiş adı, sertifika sahibinin sahip olduğu beceri ve yeterlikler, sertifika sahibinin girilebileceği meslek çeşitleri, sertifikanın yasal dayanağı, sertifikayı almanın resmi yolları, düzenleyen ve akredite eden kurumlar, sertifikanın yeterlilik çerçevesindeki seviyesi, bir sonraki eğitim düzeyine giriş şartları ve geçiş imkanları.
Bu eğitimle ilgili Türkçe ve İngilizce Europass eki aşağıdaki linkte olduğu gibidir.
https://europass.gov.tr/images/sertifika_ekleri/uludag/en/Sut_Sagim_Uzmanligi_ENG.pdf
https://europass.gov.tr/images/sertifika_ekleri/uludag/tr/Sut_Sagim_Uzmanligi_TR.pdf
Eğitim Süreci:
- Eğitim internet üzerinden eşzamanlı olarak canlı yayınlanacaktır.
- Eğitime katılabilmeniz için bulunduğunuz ortamda internet erişiminin ve uygun internet paketinizin olması gerekmektedir.
- Eğitim sisteminin kullanılabilmesi için,kamera ve mikrofon donanımları tanıtılmış, internete bağlanabilen bir cihaza(akıllı telefon, tablet ve tercihen bilgisayar)ihtiyaç duyulmaktadır.
- Katılımcılar belirtilecek ders saatlerinde eğitimi veren öğretim elemanımız ile birlikte sisteme kamera ve mikrofonları açık olacak şekilde giriş yapacaklardır.
- Eğitim başlamadan önce katılımcıların maillerine kullanıcı adı ve şifreleri gönderilecektir.
- Eğitimler tamamlandıktan sonra katılımcılara sistem 7 gün daha açık tutulacaktır. Yedinci günün sonu saat 23:00 itibariyle sistem tamamen kapatılacaktır.
- Eğitim süresi boyunca yardımcı olabilmemiz için sadece yönetici mesaj gönderir şeklinde whatsapp grubu oluşturulacak ve ders süresi boyunca her türlü destek bilgileri yönetici tarafından paylaşılacaktır. Katılımcılar her türlü soru ve sorunlarını usem@uludag.edu.tr adresimize yazabilirler. Mail eğitim süresince anlık takip edilecektir.
Önemli Bilgilendirme:
- Toplam eğitim süresinin %80 ve üzeri katılımlara sertifika düzenlenir. %79 ve altı katılımlara ise herhangi bir belge düzenlenmeyecektir.
- Eğitim süresi tamamlandıktan sonra kurumumuza ait kontroller sonrası sertifikalar düzenlenecek ve PTT Kargo ile kayıt anında girdiğiniz adreslerinize gönderilecektir. Adres ve iletişim bilgileriniz güncel olmalıdır.
- Katılımcılar her türlü soru ve sorunlarını usem@uludag.edu.tr adresimize yazabilirler. Mail eğitim süresince anlık takip edilecektir.
- Eğitime başvuru ve eğitim ücreti internet ödemesi internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Katılımcıların banka kredi kartı ödemelerinde taksitlendirme yapılamamaktadır.
- Kurumsal fatura ödemelerinde 0850 840 8543 çözüm merkezimiz ile irtibata geçebilirsiniz.
- Önemli: Eğitimlerimize kesin kayıt yaptıranların geçerli nedenle eğitime katılamama ve kaydın iptali durumunda, döner sermaye işletme yönetmeliği süreçlerinden kaynaklanan iç yazışmalar nedeniyle ücret iadesi ortalama 1 aylık bir zaman almaktadır. Kesin kayıt yapmadan önce lütfen dikkate alınız.