Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.
Eğitimin Amacı
Gıda güvenliğinin önemi, gıda zehirlenmeleri nedenleri ve gıda zehirlenmelerinin önlenmesi konularında katılımcıların temel olarak bilgilendirilmesidir. Ayrıca, kişisel hijyen ve el yıkama sorumluluklarının gıda güvenliğinin sağlanmasındaki önemi konusunda katılımcıların bilinçlendirilmesidir.
Eğitim Hedefleri
Katılımcılar;
. Gıda güvenliğinin sağlanması için gerekli temel bilgilere sahip olacaklar,
. Mikropları, mikrobik çoğalmayı, gıda kökenli hastalıkları ve çapraz bulaşmayı tanımlayabilecekler,
. Gıdaların bu bulaşılara karşı nasıl korunacağı, hazırlanacağı, depolanacağı ve servis edileceği öğrenilecek,
. Tuvalet hijyeni ve kişisel hijyen konusunda, olumlu tutum geliştirebilecekler,
. Haşere kontrolü hakkında genel bilgi sahibi olunacak,
. El yıkama etkinliğinin takip ve kontrol yöntemlerini uygulayabileceklerdir.
Eğitim İçeriği
. Gıda güvenliğini tehdit eden unsurlar
. Mikropların dünyası / Mikrobik çoğalma
. Bulaşıcı hastalıklar/gıda kökenli hastalıklar
. Çapraz bulaşmaların nedenleri ve önlenmesi
. Kişisel hijyen / El hijyeni
. Ortam ve Ekipmanların Hijyeni
. Gıdanın işlenmesi sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar
. Haşere kontrolü
Hedef Kitlesi
. Gıda Mühendisleri, Veteriner Hekimler, Kimya Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri, Biyologlar, Kimyagerler ve bu ilgili bölüm öğrencileri.
. Gıda bilimi, teknolojisi ve mikrobiyolojisi öğrencileri
. Gıda güvenliği, üretimi ve satışı konusunda kariyer hedefi olan ve bilgi sahibi olmak isteyen herkes
. Tüm tüketiciler
Eğitmen
Prof. Dr. Mustafa Tayar
Eğitim Süresi
. 1 Gün / 4 Saat
Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.