Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.
Eğitim Amacı
. ISO 22000 gıda endüstrisi için uluslararası çapta tanınan tek standarttır, çiftlik ve tarlalardan yemek servisine kadar gıda zincirindeki tüm kurumları kapsar ve gıda güvenliği yönetimi sisteminin şartlarını tanımlar. ISO 22000’i uygulayarak gıda güvenliğini geliştirir.
. Gıda zinciri içerisinde yer alan kuruluşların insan sağlığını tehlikeye atmayan güvenilir ürünler üretmek amacıyla bünyesinde kurup, uygulayıp, gözden geçirmesiyle sürekli geliştireceği gıda güvenliği yönetim sistemi ile ilgili asgari şartların karşılanması konusunda katılımcıları bilgilendirmek.
. Gıda güvenliği yönetim sisteminin kurulması, uygulanıp gözden geçirilerek sürekli geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan; gıda güvenliği politikası, gıda güvenliği hedefleri, el kitabı, prosedürler, tehlike ve risk analizleri, ön gereksinim ve operasyonel ön gereksinim programları, HACCP planı ve diğer destek dökümanların hazırlanması ile bir gıda kalite yönetim sisteminin kontrolünün anlatımı.
Eğitim Hedefleri
- Gıda sektöründe üretim ve hizmet birimlerinde yönetici ve çalışanların fikirlerini alarak insan sağlığını ve hijyenik şartları olumsuz etkileyebilecek olası risk ve hataların oluşmadan önlenmesini sağlamak,
- ISO 22000 Standartının ve maddelerinin yorumlanmasını sağlamak,
- Sistem kurulum aşamalarının anlaşılmasını ve uygulanılabilirliliğini sağlamak,
- Çalışanların çalıştıkları işe, sürece ve çevrelerine daha bilinçli, katkı sağlama ve problem çözmeye katılım odaklı yaklaşımlarını sağlamak,
- Örnek uygulamalar yaparak katılımcıların hızlı uyumunu sağlamak.
Eğitim İçeriği
Gıda güvenliği temel kavramların açıklanması / standartları yapısı
Gıda güvenliği ekibi oluşturma ve çalışma şekli
Gıda güvenliği yönetim sistemleri dokümantasyon yapısı
Gıda güvenliği el kitabı ve prosedürlerin hazırlanması
Görev tanımlarının oluşturulması
Ön gereksinim ve Operasyonel ön gereksinim programlarının oluşturulması
Tehlike analizi ve risk değerlendirmesi / HACCP planının oluşturulması
Destek dökümanlarının (talimatlar, formlar, çizelgeler, v.s) hazırlanması
Gözlem Sistemi Uygulama (Doküman kontrolü)
Gıda güvenliği yönetim sisteminin geçerli kılınması, doğrulanması ve iyileştirilmesi.
Hedef Kitlesi
- Kuruluş bünyesinde HACCP ve ISO 22000 uygulamasına katılacak olan yöneticiler ve sorumlular,
- HACCP ve kalite sistem uygulamasını organize edecek olan Kalite ve hijyen birimi yöneticileri ve personeli, ilgili birimlerin yöneticileri ve personeli,
- Gıda Mühendisleri, Veteriner Hekimler, Kimya Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri, Biyologlar, Kimyagerler ve bu ilgili bölüm öğrencileri.
- Gıda bilimi, teknolojisi ve mikrobiyolojisi öğrencileri
- Gıda güvenliği, üretimi ve satışı konusunda kariyer hedefi olan ve bilgi sahibi olmak isteyen herkes.
Eğitmen
Prof. Dr. Mustafa Tayar
Eğitim Süresi
1 gün / 4 Saat
Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.