Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.
Eğitim Amacı
İyi Hijyen Uygulamaları konusundaki bilgi ve deneyimlerini arttırmak.
Eğitim Hedefleri
Bu eğitim ;
- gıda, sektörlerinde tehlikeleri kontrol etmek ve gıda güvenliğini sağlamak için gıda zinciri boyunca GHP'lerin uygulanmasına yönelik ilkelerin tanıtılması;
- gıda zinciri boyunca (kimyasal, alerjenik, biyolojik ve fiziksel) tehlikelerin ortaya çıkabileceği noktaların açıklanması ;
- gıda değer zincirindeki tehlikelerin kontrolünde önleyici bir yaklaşım benimsemek için GHP'lerin nasıl uygulanacağını göstermeye yönelik rehberlik sağlamayı hedeflemektedir.
Eğitim İçeriği
- Gıda Kaynaklı Tehlike Kontrolü
- Birincil Üretim
- Tesis Kuruluşu, Ekipman Tasarımı
- Eğitim, Yetkinlik
- Bakım, Dezenfeksiyon, Pest Kontrol
- Kişisel Hijyen
- Operasyon Kontrolü
- Ürün Bilgileri
- Nakliye
Hedef Kitlesi
• Gıda Mühendisleri, Veteriner Hekimler, Kimya Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri, Biyologlar, Kimyagerler ve bu ilgili bölüm öğrencileri.
• Gıda kalite yönetim sistemiyle ilgilenen, çalışan ve bilgi düzeyini arttırmak isteyen herkes İyi Üretim Uygulamaları Temel Eğitimi‘ne katılabilir.
Eğitmen
Prof. Dr. Mustafa Tayar
Eğitim Süresi
8 saat
Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.