Yöresel Ürünler Teknolojisi Eğitimi Programı

4,1 (54 oylama)
 Son Güncelleme Tarihi: 04/2025
 Türkçe

Bitki Coğrafyası Eğitim Programı eğitimimize göz atabilirsiniz.

Yöresel Ürünler Teknolojisi Eğitimi, katılımcılara yerel ve geleneksel ürünlerin üretim tekniklerini, kalite kontrol ve hijyen standartlarını öğretir. Gıda sektöründe uzmanlaşarak, yöresel tatları profesyonelce üretme ve pazarlama becerisi kazandırır.

 

Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup MYO tarafından verilmektedir, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.

 

 

 

  1. Yöresel Ürünlerin Tanıtımı ve Önemi

    • Yöresel ürünlerin tanımı ve tarihçesi

    • Yerel tatların kültürel ve ekonomik önemi

    • Türkiye’nin farklı bölgelerindeki yöresel ürün çeşitleri

  2. Üretim Teknikleri

    • Geleneksel yöntemlerle üretim

    • Modern teknoloji kullanımıyla üretim süreçleri

    • Yöresel ürünlerde kullanılan hammaddeler ve özellikleri

    • Üretim süreçlerinde kalite kontrol teknikleri

  3. Hijyen ve Gıda Güvenliği

    • Gıda güvenliği yönetim sistemleri

    • Hijyen standartları ve uygulanması

    • Yöresel ürünlerde gıda güvenliği riskleri ve önlenmesi

  4. Kalite Kontrol ve Standartlar

    • Yöresel ürünlerde kalite kontrol süreçleri

    • Ürün testleri ve analiz yöntemleri

    • Sağlık ve güvenlik standartları

  5. Yöresel Ürünlerin Pazarlama Stratejileri

    • Yöresel ürünlerin pazarlama teknikleri

    • Marka oluşturma ve hedef pazar analizi

    • Dijital pazarlama ve sosyal medya kullanımı

    • Yöresel ürünlerin tescillenmesi ve koruma yöntemleri

  6. Yöresel Ürünler ve Yerel Ekonomi

    • Yöresel ürünlerin yerel ekonomiye katkısı

    • Yerel üreticilerin güçlendirilmesi

    • Yöresel ürünlerin turizm ve dış ticaretle ilişkisi

  7. Uygulamalı Proje Çalışması

    • Yöresel bir ürün seçimi ve üretim planlaması

    • Kalite kontrol ve hijyen kurallarına uygun üretim süreci

    • Pazarlama ve satış stratejisi geliştirme

 

Eğitim Kazanımları:

  • Yöresel ürünlerin üretim tekniklerinde uzmanlaşma

  • Gıda güvenliği, hijyen ve kalite kontrol becerileri

  • Yöresel ürün pazarlama stratejileri oluşturma

  • Yerel ürünleri profesyonel şekilde üretme ve pazarlama becerisi

 

Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.

Yorumlar

Sitemizi kullanarak çerezlere (cookie) izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. TAMAM