Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.
Eğitim Amacı
Bir gıdanın bileşimi, çeşitleri, sağlıkla ilişkisi, üretim sürecinde gıda bileşimine giren katkı maddeleri ile hijyen ve sanitasyonun nasıl sağlanacağı hususlarına ait bilgi ve becerilerin kazandırılması.
Eğitim Hedefleri
Sağlıklı beslenme eğitimi, insanların sağlıklı beslenme ilkelerini öğrenmelerine ve uygulamalarına yardımcı olmak için tasarlanmış eğitim programlarıdır.
Eğitim İçeriği
- Gıda ve bileşimi,
- Gıda güvenliği,
- Mutfak hijyen ve sanitasyonu,
- Gıda katkı maddeleri,
- Etiket okur yazarlığı,
- Et ve et ürünleri, , süt ve süt ürünleri, tahıl ve tahıl ürünleri, meyve ve sebze, gıda muhafazada temel, prensipler
- Gıda pişirme teknikleri.
Hedef Kitlesi
- Sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmek isteyenler
- Kilo vermek veya korumak isteyenler
- Kronik hastalıkları önlemek veya yönetmek isteyenler
- Daha fazla enerjiye sahip olmak isteyenler
- Sporcular
- Hamileler ve emziren anneler
- Çocuklar ve ergenler
Eğitmen
Prof. Dr. Mustafa Tayar
Eğitim Süresi
1 gün / 8 Saat
Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.