Et ve Et Ürünleri Teknolojisi Eğitim Programı, et işleme süreçlerini, ürün çeşitlendirmeyi, gıda güvenliği, kalite kontrolü ve et ürünleri üretimini öğretir. Katılımcılar, modern üretim tekniklerini öğrenir ve uygulamalı deneyim kazanır.
Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup MYO tarafından verilmektedir, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.
-
Et ve Et Ürünlerinin Temelleri
-
Etin biyolojik ve kimyasal özellikleri
-
Et türleri ve kullanımları
-
Etin sağlık üzerindeki etkileri
-
Et İşleme Teknikleri ve Teknolojileri
-
Et kesimi, doğranması ve işlenmesi
-
Etin dayanıklılığını artırma yöntemleri
-
Et işleme makineleri ve ekipmanları
-
Salam, sosis ve sucuk üretim teknikleri
-
Et Ürünleri Çeşitlendirme ve Yenilikçi Üretim Yöntemleri
-
Et ürünlerinde çeşitlendirme stratejileri
-
Dondurma, tütsüleme, kurutma teknikleri
-
Vegan ve vejetaryen et alternatifleri
-
Gıda Güvenliği ve Hijyen
-
Et ürünlerinde mikroorganizma kontrolü
-
HACCP, ISO ve diğer gıda güvenliği standartları
-
Hijyenik et işleme ortamı oluşturma
-
Et ürünlerinde izlenebilirlik ve etiketleme
-
Kalite Kontrol ve Test Yöntemleri
-
Etin kalite değerlendirilmesi (görsel, organoleptik testler)
-
Fiziksel ve kimyasal analizler
-
Tüketici beklentilerine uygun ürün geliştirme
-
Pazar ve Dağıtım Stratejileri
-
Et ve et ürünlerinin ambalajlanması
-
Et ürünleri pazarlama ve tüketici analizi
-
Global et pazarı trendleri ve fırsatlar
Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.