Tarımda Muhafaza ve Pazara Hazırlama Eğitim Programı

4,4 (91 oylama)
 Son Güncelleme Tarihi: 04/2025
 Türkçe

Paydaş Kavramı Eğitim Programı eğitimimize göz atabilirsiniz.

Tarımda Muhafaza ve Pazara Hazırlama, ürünlerin hasat sonrası doğru şekilde saklanması, kalite kontrolü ve pazara sunum öncesi işlemleri kapsamaktadır. Tarım ürünlerinin verimliliğini artırarak uzun süre saklanabilirliğini sağlar.

 

Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.

 

  • Hasat Sonrası Muhafaza Yöntemleri

    • Ürünlerin hasat sonrası depolanma yöntemleri

    • Sıcaklık ve nem kontrolü

    • İyi tarım uygulamaları ve hijyen

    • Gıda güvenliği ve kalite kontrol önlemleri

  • Pazara Hazırlık Süreçleri

    • Ürünlerin sınıflandırılması ve paketlenmesi

    • Pazarlama ve satış stratejileri

    • Etiketleme ve ürün bilgisi sağlama

    • Ambalajlama yöntemleri ve ürün sunumu

  • Ürünlerin Raf Ömrü ve Kalite Koruma

    • Ürünlerin raf ömrü uzatma teknikleri

    • Soğuk hava depolama ve saklama koşulları

    • Paketleme ve taşıma süreçlerinin önemi

    • Taze ürünlerin korunması için ileri düzey yöntemler

  • Tarımda Lojistik ve Dağıtım

    • Lojistik planlama ve taşıma süreçleri

    • Uygun taşıma yöntemleri ve sıcaklık kontrolü

    • Dağıtım kanalları ve pazara ulaşım

    • Tarımsal ürünlerin pazara sunulmasında verimlilik artırma

  • Sürdürülebilir Muhafaza Teknikleri

    • Çevre dostu saklama yöntemleri

    • Enerji verimli depolama ve taşıma teknikleri

    • Tarımsal atıkların yönetimi ve geri dönüşüm

    • Sürdürülebilir tarım ve ürün yönetimi uygulamaları

 

(MY)

Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.

Yorumlar

Sitemizi kullanarak çerezlere (cookie) izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. TAMAM