Gıda Saklama Teknikleri Eğitim Programı

4,2 (105 oylama)
 Son Güncelleme Tarihi: 04/2025
 Türkçe

Google Adwords Eğitim Programı eğitimimize göz atabilirsiniz.

Gıda saklama teknikleri eğitimi, gıdaların taze ve sağlıklı kalmasını sağlamak için bilimsel yöntemler ve pratik saklama tekniklerini öğretir. Gıda güvenliği ve hijyenin önemi vurgulanır.

 

Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.

 

  • Gıda Saklamanın Temel İlkeleri

    • Gıda saklama tekniklerinin önemi

    • Gıda saklama için gerekli ortam koşulları

  • Farklı Gıda Türlerine Göre Saklama Yöntemleri

    • Et ve balık ürünlerinin saklanması

    • Sebze ve meyve saklama teknikleri

  • Gıda Saklama ve Raf Ömrü Uzatma

    • Gıda maddelerinin raf ömrünü uzatma yöntemleri

    • Dondurma ve kurutma teknikleri

  • Saklama Alanlarının Hijyenik Olması

    • Saklama alanlarında hijyenin sağlanması

    • Saklama sırasında karşılaşılan mikrobiyolojik riskler

  • Gıda Saklama Ekipmanları ve Araçları

    • Gıda saklama için kullanılan ekipmanlar

    • Etkili saklama için uygun araç gereçlerin seçimi

  • Uygulamalı Çalışmalar ve Pratik Uygulamalar

    • Gerçek ortamda gıda saklama pratikleri

    • Gıda saklama tekniklerinin uygulamalı gösterimi

 

(MY)

Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.

 

Yorumlar

Sitemizi kullanarak çerezlere (cookie) izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. TAMAM