Süt Hayvanları Yetiştiriciliği Eğitimi

4,6 (59 oylama)
 Son Güncelleme Tarihi: 06/2025
 Türkçe

Liman RTG Operatörü Gelişim Programı eğitimimize göz atabilirsiniz.

​Süt Hayvanları Yetiştiriciliği Eğitimi, verimli sürüler oluşturmak isteyen yetiştiricilere modern bakım, besleme ve sağlık yönetimi tekniklerini kazandırır. Katılımcılar, süt üretiminde kalite ve kârlılığı artırmaya yönelik uygulamalı bilgi ve beceriler edinir.

 

Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.

 

Eğitim İçeriği

  • Süt hayvancılığına giriş ve sektörün genel yapısı
    Türkiye'de ve dünyada süt hayvancılığı uygulamaları, ekonomik önemi ve gelişim potansiyeli tanıtılır.

  • Süt verimi yüksek ırkların tanıtımı ve özellikleri
    Holstein, Jersey, Montofon gibi süt sığırı ırkları; verim, dayanıklılık ve adaptasyon özellikleriyle incelenir.

  • Barınak planlaması ve hayvan refahı
    Uygun barınak koşulları, havalandırma, zemin yapısı, konfor alanları ve hayvan refahına yönelik uygulamalar anlatılır.

  • Beslenme yönetimi ve yem rasyonları
    Buzağıdan yetişkin ineğe kadar yaşa ve verim düzeyine göre besleme planları, rasyon hazırlama ve yem çeşitleri öğretilir.

  • Süt hayvanlarında üreme ve döl verimi kontrolü
    Doğru tohumlama zamanı, döl verimini etkileyen faktörler, gebelik takibi ve doğum sonrası bakım ele alınır.

  • Sağım teknikleri ve sağım hijyeni
    El ile ve makineyle sağım yöntemleri, meme sağlığı, mastitis önlemleri ve hijyen kuralları öğretilir.

  • Sürü yönetimi ve kayıt sistemi
    Hayvan tanımlama, doğum, aşı, sağlık ve süt verimi kayıtlarının etkin yönetimi anlatılır.

  • Buzağı bakımı ve genç hayvan yetiştiriciliği
    Doğumdan sütten kesime kadar buzağı bakımı, besleme programı ve hastalıklara karşı korunma yöntemleri ele alınır.

  • Hastalıklar ve aşılama programları
    Yaygın bulaşıcı ve metabolik hastalıklar, koruyucu hekimlik ve aşılama takvimi bilgisi verilir.

  • Süt kalitesini etkileyen faktörler
    Beslenme, sağım hijyeni, barınak koşulları ve stresin süt kalitesine etkileri değerlendirilir.

  • Ekonomik analiz ve kârlılık değerlendirmesi
    Maliyet hesapları, gelir-gider dengesi, yem ekonomisi ve sürdürülebilir süt üretimi üzerine finansal analiz yapılır.

  • Devlet destekleri ve mevzuat bilgisi
    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleri, hayvancılık kredileri ve yetiştiricilikle ilgili yasal düzenlemeler anlatılır.

 

(MY)

Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.

Yorumlar

Sitemizi kullanarak çerezlere (cookie) izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. TAMAM