Bu program, yiyecek-içecek sektöründe servis standartlarını öğrenmek ve uygulamak isteyen katılımcılara profesyonel düzeyde beceriler kazandırır. Masa düzeni, sunum teknikleri, müşteri ilişkileri ve hijyen kuralları gibi birçok konuda eğitim içerir.
Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.
-
Yiyecek İçecek Sektörüne Giriş
-
Sektörün yapısı ve temel hizmet alanları
-
Servis türleri (a la carte, tabldot, açık büfe vb.)
-
Servis Ekipmanları ve Masa Düzeni
-
Servis araç-gereçlerinin tanıtımı
-
Masa düzenleme, örtü serme, servis takımı yerleşimi
-
Servis Teknikleri ve Uygulamaları
-
Sipariş alma, taşıma, servis etme
-
Yemek ve içecek eşleştirme, şarap servisi temel bilgileri
-
Müşteri İlişkileri ve İletişim
-
Hijyen ve İş Güvenliği
-
Profesyonel Sunum ve Görgü Kuralları
(MY)
Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.