Zeytin Yetiştiriciliği ve Zeytin İşleme Teknolojisi Eğitim Programı

4,5 (94 oylama)
 Son Güncelleme Tarihi: 04/2025
 Türkçe

Sürdürülebilir Endüstri ve Altyapı Eğitim Programı eğitimimize göz atabilirsiniz.

Zeytin Yetiştiriciliği ve Zeytin İşleme Teknolojisi Eğitim Programı, zeytin ağaçlarının verimli yetiştirilmesi ve zeytin işleme süreçlerinin modern tekniklerle yönetilmesini sağlar. Katılımcılar, kaliteli zeytin üretimi için gerekli bilgi ve becerileri kazanır.

 

Eğitim Mesleki Gelişim amaçlı olup, alınan belge MYK yetki belgesi zorunlu olan eğitimlerde MYK yetki belgesi yerine geçmez.

 

1. Zeytin Yetiştiriciliği Temelleri

  • Zeytin ağacının biyolojisi ve ekolojik gereksinimleri

  • Farklı zeytin türleri ve çeşitleri

  • Zeytin ağacı dikimi ve bakım teknikleri

  • Toprak seçimi ve hazırlanması

  • Sulama sistemleri ve optimizasyonu

  • Zeytin ağacı hastalıkları ve zararlılarla mücadele yöntemleri

2. Zeytin Hasadı ve Depolama Yöntemleri

  • Zeytin hasadı zamanlaması ve teknikleri

  • El ile ve makinelerle zeytin toplama

  • Hasat sonrası zeytinlerin doğru şekilde depolanması

  • Zeytinlerin tazelik kaybı ve bozulmalarını önlemek için depolama yöntemleri

3. Zeytin İşleme Teknolojileri

  • Zeytin işleme yöntemleri (yeşil ve siyah zeytin işleme)

  • Zeytinlerin tuzlu su ile işlenmesi ve fermente edilmesi

  • Zeytin yağı üretimi ve zeytinyağı çeşitleri

  • Modern zeytinyağı üretim teknikleri

  • Zeytin ve zeytinyağı kalite kontrolü

4. Zeytin Yağı Üretim Süreci

  • Zeytinyağı üretim aşamaları: Toplama, ezme, presleme, ve soğuk sıkım

  • Zeytinyağı kalitesinin artırılması için yöntemler

  • Zeytinyağının kimyasal ve organoleptik analizleri

  • Zeytinyağı üretiminde biyoteknolojik yenilikler

  • Zeytinyağının depolanması ve şişelenmesi

5. Zeytin İşleme Tesislerinde Yönetim ve Teknoloji

  • Zeytin işleme tesislerinde üretim süreçlerinin yönetimi

  • Zeytin işleme makineleri ve ekipmanları

  • Zeytin işleme tesislerinde verimlilik artırma teknikleri

  • Zeytin işleme ve yağ üretimi ile ilgili yasalar ve düzenlemeler

  • Zeytin işleme tesislerinin sürdürülebilirliği ve çevresel etkiler

 

(MY)

Eğitim kurumsal işbirliğine (kurum/şirket tüzel kişiliğine paket) açık olup, bireysel başvurular kabul edilmemektedir. Kurumsal katılımcı profili ve ihtiyaçlarınıza göre eğitim içeriği yeniden planlanabilmektedir. Karşılıklı görüşmeler neticesinde eğitimin kapsam ve eğitimin yöntemi(Yüz-Yüze, Çevrimiçi) belirlenip ilgili süreçler tamamlanmaktadır. Mutabakat sağlanması durumunda kurumunuzun katılımcıları ile öğretim elemanlarımızın uygun gün ve saatleri, eğitimin yapılacağı yer belirlenmektedir.

Yorumlar

Sitemizi kullanarak çerezlere (cookie) izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. TAMAM