Bebek ve Okul Öncesi Yüzme ve Su Güvenliği

Yüzmek gibi bazı aktivitelerin çocuk yaşta öğrenilmesi oldukça önemlidir.

Bebek ve Okul Öncesi Yüzme ve Su Güvenliği

Yüzmek hemen her insan için hem eğlenceli hem de sağlıklı bir aktivitedir. Pek çok insan için yüzmek küçük yaşta öğrenilen basit bir faaliyettir, ancak fobilerden kaynaklı olarak yüzmeyi öğrenemeyen ve bilmeyen insanların oranı da, yadsınamayacak kadar çoktur. Yetişkinlik döneminde korkuların aşılması ya da yeni bir şeylerin öğrenilmesi daha zordur. Bu yüzden yüzmek gibi bazı aktivitelerin çocuk yaşta öğrenilmesi oldukça önemlidir.

Çocuklarda yüzme eğitimine 4 yaş sonrasını uygun görenler olduğu gibi, daha erken yaşlarda başlanabileceğini savunanlar da vardır. Bu konuda tutum değiştiren kurumlardan biri Amerikan Pediatri Akademisi'dir. Akademi küçük çocukların yüzme derslerinden ne zaman faydalanması gerektiği konusundaki mevcut tutumunu değiştirmiştir. Önceden 4 yaşa kadar yüzme eğitimini önermeyen akademi, şimdi 1 ila 4 yaş arasındaki çocukların su ve yüzme eğitimi programlarına katılmalarının ve derslere kaydolmalarının mümkün olduğunu önermiştir. 4 yaşa kadar bir sınır çizilmesinin başlıca nedeni, küçük çocukların ve okul öncesi çocukların gelişimsel olarak öğrenmeye hazır olmadıkları düşüncesiydi. Ancak son zamanlarda bu algı değişti ve 4 yaşın altındaki tüm çocuklar, ebeveynlerinin isteğine bağlı olarak yüzme eğitimi alabilirler. Genç yaşta yüzme eğitimi almak çok önemlidir ve oldukça faydalıdır. Erken yaşta alınan yüzme derslerinin bazı faydaları vardır Bunlar, çocuk suyun tadını çıkarmayı öğrenir, ebeveynler su güvenliği hakkında bilgilenir, çocuk suda hayatta kalma becerilerini öğrenmeye başlar, motor becerilerine ve kas gelişimine katkıda bulunur, kalp ile akciğer sağlığının gelişmesine yardımcı olur, alerji ve astım üzerinde olumlu etkiler yaratır, uykuyu düzenlemede etkildir, çocuklara güvenliği öğretmede etkilidir, stres ve kaygıyı azaltmada olumlu etkisi vardır, çocuklara sosyal etkileşim sağlar.

Bebek ve Okul Öncesi Yüzme ve Su Güvenliği Eğitmenlik Eğitimi hakkında bilgi almak ve başvuru yapmak için tıklayınız.

8.06.2024 15:00