KODLAMA VE ROBOTİK EĞİTMENLİĞİ

KODLAMA VE ROBOTİK EĞİTMENLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

Eğitime Son Başvuru Tarihi : 31 OCAK 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 1 ŞUBAT 2018 – 1 MART 2018 (30 gün)

Eğitim Türü: Uzaktan Eğitim ile internet üzerinden video ders

Sınav Tarihi: Sınav Tarihi Eğitimin Görüleceği Uzaktan Eğitim Sistemi Üzerinden Duyurulacaktır.

Belgelendirme: Sertifika, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecektir.

Eğitimin Tanımı

Kodlama; bir problemi çözebilmek için farklı bilişsel becerilerin bir arada kullanılma sürecidir. Problemi çözebilmenin ilk aşaması öncelikle verilen problemin net olarak anlaşılması ve analiz edilmesidir. Bireylere; problemlere çok yönlü çözümler sunmak, sistematik düşünmek, olayları ilişkilendirmek, farklı ve yaratıcı düşünmek, problem çözme odaklı olmak, takım çalışması yapabilme, eleştirel düşünebilme gibi özellikler kazandırır. Ayrıca çocukların bilgisayar başında harcadıkları zaman göz önüne alındığında, bu zamanı onlara fayda sağlayacak ve geliştirecek konuya yönlendirmek daha yararlı olacaktır.

Sertifika Programının Amacı

Sertifika programı ile farklı alanlarda görev yapan uygulayıcılara Kodlama ve Robotik Eğitimi konusunda teorik ve pratik boyutlarıyla bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak amaçlanmaktadır.

Eğitimin Süresi ve Şekli

Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait videolar ve dökümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.

Başvuru Şartı

Herhangi bir başvuru şartı aranmamaktadır. İsteyen herkes başvuru yapabilir.

Bu eğitim Kimler için ?

• Okul öncesi öğretmenleri, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğretmenleri için,
  • Etüt merkezlerinde, satranç merkezlerinde, zeka-oyunlarına ek olarak eğitim kodlama ve robotik üzerine çalışabilmek için,
  • Çocuklarının bilgisayar, tablet ve cep telefonlarında geçirdiği vakti değerli hale getirmek isteyen ebeveynler için
  • Programa ilgi duyan herkes katılabilir, kayıt için mezuniyet şartı aranmamaktadır.

• Kursiyerin, sertifikaya hak kazanabilmesi için eğitim sonunda yapılacak sınavdan en az 50 puan alması gerekir.
  • Sertifika sınavı yine internet ortamında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır.
  • Sınavda başarısız olan kursiyerlere ücretsiz sınav hakkı verilmektedir.
  • Kursiyer sınavını 30 gün içerisinde vermelidir.
  • Sınav dönemi bittikten sonra kursiyerin sertifikası hazırlanır ve başvuru esnasında belirttiği adrese bir ay içerisinde kargo ile gönderilir.
  • Gönderilecek sertifika bir katılım belgesi değil, üniversite onaylı eğitim başarı sertifikasıdır.

Eğitim Satın alma ve Eğitime Başlama Süreci

Kursiyer, internet sitemizden başvurusunu ve ödemesini yapar (başvuru esnasında kredi kartı ile tek çekim veya anlaşmalı kartlar ile taksitle yapabilir. Ya da internet sitemizden başvurusunu yaptıktan sonra eğitim ödemesini banka havalesi, EFT ve ATM yöntemleriyle yapabilir).

Kursiyer başvuru ve ödemesini yaptıktan sonra "Başvurunuz Onaylanmıştır" başlıklı bir e-posta gönderilir. Eğitim tarihleri, kullanıcı adı ve şifre ise kursiyerin cep telefonuna SMS mesajı ile eğitimin başladığı gün gönderilir. Kursiyer uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitimini tamamlar ve sertifika sınavına girer. Ardından, sertifikası adresine kargo ile gönderilir. (Sertifikanın yanı sıra içerik belgesi ve not döküm belgesiyle birlikte toplamda üç belge gönderilir.)

Eğitim içeriği

• Bilgisayarlar Nedir ve Nasıl Çalışır?
  • İşletim Sistemleri ne işe yarar
  • Bilgisayar programlamaya başlamadan önce bilinmesi gerekenler
  • Google Blockly
  • Blockly Code Editor
  • Blockly Çalışmalarını Paylaşmak
  • Proje ve Dosya yapısı
  • Sahne Yapısı
  • Karakterlerle Çalışmak
  • Bloklarla Çalışmak
  • Seslerle Çalışmak
  • Basit uygulama yapalım
  • Uygulama paylaşma
  • Akış şemaları (Algoritma mantığı)
  • Döngüler (Tekrarlanan işlemler)
    • for Döngüsü
    • while Döngüsü
    • for-each Döngüsü
  • Koşul Yapıları
  • Fonksiyonlar (Tekrar kullanılabilir programlar)
  • Resimleri Kullanmak
    • Genel resim kuralları
    • Matematik grafikleri çizmek
  • Değişkenler
  • Liste ve Dizilerin Kullanımı (Çoklu değişken)
  • Nesneye Yönelik Programlama (OOP)
    • Sınıflar (class)
    • Özellikler
    • Metotlar
    • Miras-Kalıtım
    • Polymorphizm (Çok biçimlilik)
    • Encapsulation (Kapsülleme)
    • Nesne kullanımı
  • Uygulamalar
  • Robot nedir ?
  • Robotların Kullanım alanları
  • Hareket sağlayan eyleyiciler (actuator)
  • Ses üreten eyleyiciler
  • Işık üreten eyleyiciler
  • Algılayıcı (sensör) nedir ?
  • Algılayıcılar nasıl çalışır ?
  • Robot uygulamaları
  • O-Bot Robotumuzu tanıyalım
  • iDEA Programını tanıyalım
  • Programlama
  • Yazılım
  • iDEA-Sim Simülasyon programını tanıyalım
  • Yükleme ve çalıştırma
  • Örnek uygulamalar
    • Proje1 - Polis O-bot
    • Proje2 - Uyarı Üretelim
    • Proje3 - Hedefe Ulaş
    • Proje4 - Üçgen Çizelim
    • Proje5 - Bas Yak
    • Proje6 - Çizgide Dur
    • Proje7 - Park Edelim
    • Proje8 - Mesafeni Koru
    • Proje9 - Işığı Yak
    • Proje10 - Ses-Kayıt ve Oynatma

MEB'de “Kodlama“ eğitimi için akademisyenlerle toplantı yapıldı.

Açıklama: http://www.akademiduru.com/image/data/meb_kodlama.jpg