PROFESYONEL EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI

PROFESYONEL EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI

Eğitime Son Başvuru Tarihi : 31 OCAK 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 1 ŞUBAT 2018 – 1 MART 2018 (30 gün)

Eğitim Türü: Uzaktan Eğitim ile internet üzerinden video ders

Sınav Tarihi: Sınav Tarihi Eğitimin Görüleceği Uzaktan Eğitim Sistemi Üzerinden Duyurulacaktır.

Belgelendirme: Sertifika, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecektir.

Profesyonel Eğitim Koçluğu Sertifika Programının amacı, öğrencilerin eğitim hayatındaki tüm süreçlere koçluk edebilmeyi öğreten bir programdır. Öğrencinin; öğrenmeye yönelik hedeflerini belirlemesine, bu hedefleri hayata geçirmesine, derslere uyarlamasına, zamanı verimli kullanmasına destek veren bir süreçtir.

Meslek Tanımı (MYK Meslek Tanımı)

Koç, ilgili yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişidir.
Koç, müşterilerin kişisel ve profesyonel potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik farkındalık, gelişim ve çözüm seçeneklerini artırıcı ve bu yönde destekleyici çalışmaları yürütür.

Öğretmenlerin öğrencileriyle, ailelerin çocukları ile kurduğu iletişimi güçlü hale getiren; okul, sınav, gelecek hedefleri, hayat başarısı vb. kavramlara koçluk felsefesi ile yaklaşan, eğitim sistemine koçluk bakış açısıyla yapıcı çözümler sunan bir süreç programıdır.

Mesleğin yeterliliklerini kazanan bireyler;

• Devlet ve Özel Okullarda,
  • Koçluk ve Eğitim Merkezlerinde,
  • Danışmanlık Merkezlerinde,
  • Etüt Merkezlerinde,
  • Halk Eğitim Merkezlerinde gerekli yeterlilikleri sağlayarak çalışabilirler.

Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait  videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.

• Öğretmenler,
  • Özel eğitimciler,
  • Çocuklarına ders çalıştırmakta zorlanan ebeveynler,
  • Konuya ilgi duyan herkes katılabilir.

Uzaktan eğitime katılmak için ön koşul bulunmamaktadır. Eğitime dileyen herkes katılabilir ve sertifika sahibi olabilir.

• Kursiyerin, sertifikaya hak kazanabilmesi için eğitim sonunda yapılacak sınavdan  en az 50 puan alması gerekir.
  • Sertifika sınavı yine internet ortamında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır.
  • Sınavda başarısız olan kursiyerlere ücretsiz sınav hakkı verilmektedir.
  • Kursiyer sınavını 30 gün içerisinde vermelidir.
  • Sınav dönemi bittikten sonra kursiyerin sertifikası hazırlanır ve başvuru esnasında belirttiği adrese bir ay içerisinde kargo ile gönderilir.
  • Gönderilecek sertifika bir katılım belgesi değil, üniversite onaylı eğitim başarı sertifikasıdır.

Eğitim Satınalma ve Eğitime Başlama Süreci

Kursiyer başvuru ve ödemesini yaptıktan sonra "Başvurunuz Onaylanmıştır" başlıklı bir e-posta gönderilir. Eğitim tarihleri, kullanıcı adı ve şifre ise kursiyerin cep telefonuna SMS mesajı ile eğitimin başladığı gün gönderilir Kursiyer uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitimini tamamlar ve sertifika sınavına grer.  Ardından, sertifikası adresine kargo ile gönderilir. (Sertifikanın yanısıra içerik belgesi ve not döküm belgesiyle birlikte toplamda üç belge gönderilir.)

PROGRAM BAŞLIKLARI

• Sınavlara hazırlanan öğrencilere hedeflerine ulaşmaları nasıl sağlanır?
  • Öğrencinin dikkat ve konsantrasyonu nasıl geliştirilir?
  • Öğrencide motivasyon nasıl arttırılır?
  • Öğrenme süreci nasıl oluşur?
  • Öğrencilerin öğrenme metodları nelerdir?
  • Öğrencinin öğrenme metodlarına gore nasıl yöntemler geliştirilir?
  • Öğrenciye nasıl verimli ders çalıştırılır?
  • Öğrencinin tüm derslerine yönelik özel öğrenme teknikleri nelerdir? Nasıl uygulanır?
  • Öğrencinin okuduğunu anlama hızı nasıl arttırılır?
  • Öğrencinin eğlenerek öğrenme ve zeka gelişimini arttıran aktiviteler nelerdir? Nasıl uygulanır?
  • Öğrencinin bilgileri tekrar etmeden, unutmadan öğrenmesi nasıl sağlanır?
  • Diğer teknikler, uygulama videoları ve modeller..

ÖRNEK DERS VİDEOSU