ÇOCUK RESİMLERİ YORUMLAMA SERTİFİKA PROGRAMI

Bu eğitim, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUSEM) ve Akademi Duru Eğitim işbirliği ile düzenlenmektedir.

Eğitime Son Başvuru Tarihi : 31 OCAK 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 1 ŞUBAT 2018 – 1 MART 2018 (30 gün)

Eğitim Türü: Uzaktan Eğitim ile internet üzerinden video ders

Sınav Tarihi: Sınav Tarihi Eğitimin Görüleceği Uzaktan Eğitim Sistemi Üzerinden Duyurulacaktır.

Belgelendirme: Sertifika, Uludağ Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından verilecektir.

Eğitimin Tanımı

Çocukları tanımak ve onların iç dünyalarını öğrenmek için en etkili yöntemlerden biri de resim yorumlamadır. Bu eğitimin amacı, resimdeki önemli belirtilerin uzmanlar için ne anlama geldiğini ifade etmek ve resmin yorumlanmasında dikkat edilecek noktaları anlatmaktır. Bu eğitimle çocukları tanımak ve onların iç dünyalarını öğrenmek için etkili yöntemler öğrenmiş olacaksınız.

Mesleğin yeterliliklerini sağlayan bireyler;

• Özel eğitim merkezleri
  • Anaokulları ve kreşler
  • Özel danışmanlık merkezleri
  • Psikolojik Danışma merkezleri
  • Hastaneler vb. yerlerde çalışabilirler.

Eğitimin Süresi ve Şekli

Uzaktan eğitim yöntemi ile Türkiye'nin her yerinden katılım sağlayabilirsiniz. Eğitim süresi 30 gündür.

Bu eğitim Kimler için ?

• Çocuk ve Ergen Psikiyatristleri ve Asistanları,
  • Psikologlar,
  • Psikolojik Danışmanlar,
  • Rehber Öğretmenler,
  • Sosyal Hizmet Uzmanları
  • Çocuk Gelişim Uzmanları,
  • Okulöncesi / Anaokulu Öğretmenleri,
  • Özel Eğitim Uzmanları,
  • Aile Danışmanları,
  • Sınıf Öğretmenleri
  • Tıp ve Hemşirelik Mezunları

ve bu branşlarda eğitimine devam eden Lisans & Lisansüstü üniversite öğrencileri ile çocuklarla bireysel terapi ve danışmanlık yapan uzmanlar bu eğitime katılabilirler.

Not : Yukarıdaki bölüm dışında kalanlar eğitime katılabilir ancak SERTİFİKA değil, KATILIM BELGESİ alabilirler.

Kursiyerin, sertifikaya hak kazanabilmesi için eğitim sonunda yapılacak sınavdan  en az 50 puan alması gerekir Sertifika sınavı yine internet ortamında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır. Sınavda başarısız olan kursiyerlere ücretsiz sınav hakkı verilmektedir.  Kursiyer sınavını 30 gün içerisinde vermelidir. Sınav dönemi bittikten sonra kursiyerin sertifikası hazırlanır ve başvuru esnasında belirttiği adrese bir ay içerisinde kargo ile gönderilir.

Gönderilecek sertifika bir katılım belgesi değil, üniversite onaylı eğitim başarı sertifikasıdır.

Eğitim Satınalma ve Eğitime Başlama Süreci

Kursiyer, internet sitemizden başvurusunu ve ödemesini yapar (başvuru esnasında kredi kartı ile tek çekim veya anlaşmalı kartlar ile taksitle yapabilir. Ya da internet sitemizden başvurusunu yaptıktan sonra eğitim ödemesini banka havalesi, EFT ve ATM yöntemleriyle yapabilir).

Kursiyer başvuru ve ödemesini yaptıktan sonra "Başvurunuz Onaylanmıştır" başlıklı bir e-posta gönderilir.  Eğitim tarihleri, kullanıcı adı ve şifre ise kursiyerin cep telefonuna SMS mesajı ile eğitimin başladığı gün gönderilir Kursiyer uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitimini tamamlar ve sertifika sınavına girer.  Ardından, sertifikası adresine kargo ile gönderilir. (Sertifikanın yanısıra içerik belgesi ve not döküm belgesiyle birlikte toplamda üç belge gönderilir.)

Eğitimin İçeriği

• Çocuk resminin gelişimsel özellikleri
  • İfade aracı olarak çocuk resmi
  • Resmin gelişimsel yönü
  • Çocuk resmindeki sembolik ifadeler
  • Resimde içeriğin değerlendirilmesi
  • Uzmanların dikkat etmesi gereken noktalar

Sertifika Süreci

1. İnternetten kayıt ve ödeme sonrasında Uzaktan Eğitim sistemine giriş bilgileriniz verilir.
  2. Sisteme kayıt olduğunuz eğitim programıyla ilgili 30 gün içerisinde eğitim ve uygulama videolarını izlemelisiniz.
  3. Her eğitim videosu sonrasında kaynakları inceleyebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
  4. Tüm eğitim videoları bittikten sonra internet ortamında sınava girebilirsiniz. Sınavdan en az 50 puan almalısınız.
  5. Bu uygulamadan sonra ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi (ULUSEM) onaylı sertifikanız 1 ay içerisinde adresinize gönderilir.
  6. Eğer internetten sınavı veremezseniz sınava bir daha giriş hakkı verilir.
  7. Bu tekrar sınavlar için hiçbir ek ücret ödemezsiniz. Sadece süreciniz uzamış olur.