DİKKAT VE ALGI TESTLERİ EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

DİKKAT VE ALGI TESTLERİ EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Bu eğitim, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUSEM) ve AkademiDuru Eğitim işbirliği ile düzenlenmektedir.

Eğitime Son Başvuru Tarihi : 31 OCAK 2018   Saat 23:59

Eğitim Tarihleri : 1 ŞUBAT 2018 – 1 MART 2018 (30 gün)

Eğitim Süresi : 30 gün boyunca toplamda 12 saatlik eğitime denk gelen Uzaktan Eğitim programı

Eğitim Şekli : Uzaktan Eğitim

Sertifika : Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (USEM) onaylı

Sınav : 25 soruluk sınavdan 50 puan ve üzerinde almak

Proje Ödevi : En az 5 kişiye uygulama yapıp, raporlamak gerekiyor.

Eğitimin Tanımı

Çocukları dikkat ve algı konusunda sağlıklı bir şekilde gözlemlemek ve gelişimlerini takip edebilmek için, bir takım değerlendirme araçlarını bilmek ve bunları etkin bir şekilde kullanabilmek için yeterli donanım, bilgi ve beceriye sahip olmak oldukça önemlidir. Bu eğitimde; çocuk ve yetişkinlerin dikkat, algı ve psikomotor gelişimleri açısından değerlendirilmesini sağlayan ve ülkemizde oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip 6 adet testin tanıtımı, anlatılması, nasıl yapıldığı, nasıl raporlandığı bilgileri aktarılacak daha sonra raporlama örnekleri gösterilecektir.

Psikologlar, psikoloji öğrencileri

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunları, öğrencileri

Sosyal hizmet uzmanları, sosyoloji mezunları, öğrencileri

Özel eğitim mezunları, öğrencileri

Çocuk gelişimi mezunları, öğrencileri

Okul öncesi veya Anaokulu öğretmenleri,

Tıp ve Hemşirelik Mezunları

Psikiyatri hemşireleri ve çocuklarla çalışan veya kendini bu alanda geliştirmek isteyen öğretmenler, uzmanlar ve ilgili alanların lisans son sınıf öğrencileri için hazırlanmıştır.

Programın İçeriği

D2 Dikkat Testi: 9-60 yaş arasına uygulanan bir dikkat testidir. Test, seçici dikkati belirlemek için geliştirilmiştir. Ayrıca “psikomotor hız”, “gösterilen performansın kalitesi” gibi dikkatle ilgili becerilerde bu testte değerlendirilmektedir.

Frostıg Gelişimsel-Görsel Algı Testi: Çocukların görsel algılarını değerlendirmeye yardımcı olan bir algı testidir. 4 ile 8 yaş arasındaki çocuklar başta olmak üzere uygulanabilen bir görsel algı testidir.

Frankfurter Dikkat Testi: 60-72 ay arası çocukların dikkatini 90 saniyede değerlendirmek üzere planlanmış bir performans testidir.

Benton Görsel Bellek Testi: 8 yaş üzeri bireylere uygulanabilen, bireyin dikkat, algı ve bellek durumuna dair bilgi verebilen, dikkat eksikliğinin tespit edilebildiği bir dikkat ve algı testidir. Bireysel olarak uygulanan bir performans testi olup görsel belleğin değerlendirilmesinde kullanılmaktadır.

Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi: 5-11 yaş arasındaki çocuklara bireysel olarak uygulanır. Bu test, çocuklarda görsel motor algıyı değerlendirmek için gelişimsel bir test olarak kullanılmaktadır.

Burdon Dikkat Testi: Genellikle diğer testlerin uygulanamadığı yaş grubundaki çocuklara bireysel ya da grup olarak uygulanır.